W innym wątku pytałeś czy 7-14 będzie się nadawał do zdjęć sportów ekstremalnych. Do takich zdjęć jakie teraz pokazałeś na pewno nie będzie się nadawał ze względu na zbyt szeroki kąt widzenia. Zastanawiałbym się nawet czy coś dłuższego od 40-150 by się nie przydało.
A co do samych zdjęć - nie jest to moja specjalność ale podobają mi się. Ładnie uchwycone dynamiczne sceny. Domyślam się że funkcja pro capture mocno się przydała.
Ostatnio edytowane przez wyszomir ; 5.03.25 o 23:58
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
Czemu nie? Przecież jak wyzwoli zdalnie aparat gdy obiekt będzie kilkanascie cm od obiektywu to kolega ma szansę na kapitalne ujęcia.
Chodziło mi czy ten dany obiektyw nadąży z AF. pomijając 10 letnią przerwę w fotografii, do której właśnie wróciłem w zeszłym roku to fotografuję motocross ponad 12 latZnam temat od podszewki. Poniżej daję przykłady starych zdjęć zrobione nikon d80 i d300 z sigmą 10-20 na 10mm. Żeby nie utrata dysków to pokazał bym coś więcej. Pro capture nie będę używał w motocrossie, łapię co trzeba w odpowiednim momencie. Choć jak ma dojść do gleby to kto wie fajną sekwencję można by było złożyć. Dopiero dwa wypady za mną z OM-1 także jeszcze kupa wyjazdów zanim poznam ten aparat. A dłuższy kij mam 300 f4
i będzie wykorzystany na następnej sesji
bo ziema odmarzła. Eat My Dirt
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Nie muszę zdalnie, a ujęcia tak są zupełnie inne i wyjątkowe.
OM-1+ 40-150 2.8+300 f4+60 2.8 macro+ sigma 56 1.4
Zdjęcia budzą głęboki szacunek. Ogniskowa 10mm... Musiałeś być bardzo blisko. Myślałem że na tak bliskie podejście organizatorzy zawodów ze względów bezpieczeństwa nie pozwalają.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Kiedyś zarzucali mi to samo na innych forach. Podrzucałem Rawa i temat zamknięty. Tutaj nie podrzucę bo straciłem dyski że zdjęciami. Te foty są na Flickr i można tam podejrzeć exif.
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Dziękuję. Jedne foto z treningów, a drugie z zawodów. Ogólne w Polsce nikt się nie czepia na tego typu zawodach, ale trzeba znać zawodnika, aby mieć pewność jak pojedzie, aby tak podejść. Chyba jednak odżałuję na 8-25 F4 Olka z racji możliwości wkręcenia filtra
to są zdjęcia z toru MX Wójcik ?
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły
Super fotki, super ujęcia, super kompozycje, dynamika, pęd, najazd, dynamiczne chmurki na niebie, malowniczość.
TJ