Zrobiłem parę "fotek" tego samego obiektu. Jest to wizytówka Szczecina- Wały Chrobrego. Chciałem podkreślc morski (wodny), portowy charakter Szczecina, pokazując "wizytówkę". Czy to mi się udało? Jeżeli tak, to na którym zdjęciu?
Zrobiłem parę "fotek" tego samego obiektu. Jest to wizytówka Szczecina- Wały Chrobrego. Chciałem podkreślc morski (wodny), portowy charakter Szczecina, pokazując "wizytówkę". Czy to mi się udało? Jeżeli tak, to na którym zdjęciu?
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
najlepsze 2gie, 3cie i 5te. w 1szym przeszkada mi dźwig w lewym dolnym rogu, w 4tym niemiły kontrast między mostem a głównym tematem.
MK
5 i 3. W trzecim uciął bym z prawej dźwigi (jeśli dobrze rozpoznałem).
3 i 5. Na piątym ten dźwig można by potraktować PSem, lub przyciąć zdjęcie.![]()
"trochę człowieka i technika się gubi"
Jak dla mnie najlepsze drugie![]()
"Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"
Jeśli już, to 5, ale moim zdaniem wszystkie dość niestety słabe. Robione w środku dnia, światło bardzo nieciekawe, ostre, a i kadry mało wyszukane. Takie zdjęcia warto robić w złą pogodę, lub w nocy, lub o świcie. Jeśli chciałeś pokazać wodny i portowy charakter Szczecina, to moim zdaniem ostatnie jest najlepsze, ale, tak jak już pisałem, niespecjalnie dobre.
Według mnie ostatnie jest najlepsze, choć według mnie można zrobić o wiele lepsze zdjęcie tego miejsca, chyba poprzednicy już napisali.
Co do PSucia, kadrowania- zgoda. Zdjęcia są "surowe", tak jak wyszły z aparatu. Spodziewałem się że nie wszystkie nadają się do dalszej obróbki. Jestem nieco zdziwiony że zwróciliście uwagę na 5-kę. Mnie to zdjęcie wydaje się najmniej interesujące- typowa widokówka, pewnie jest wiele podobnych w przewodnikach po Szczecine.
Niestety nie miałem wyboru, trafiłem tam na krótko (aktualnie przebywam poza Polską) i zastałem akurat takie światło. Zależało mi na tym aby pokazac to o czym pisałem na początku moim znajomym za granicą, więc coś musiałem pstryknąc.Zamieszczone przez suchar
Właśnie o to mi chodziło, żeby pokazac widok spod mostu. Czy naprawdę tak źle to wyszło?Zamieszczone przez wujek.samo.h.
Nie bardzo rozumiem tą uwagę, czy chodzi Ci o niepotrzebne elementy (jak pisałem, zdjęcia nie są obrabiane) czy o pokazanie tematu? Poprzednicy nie napisali, napisał suchar jakie ma zastrzeżenia. Zapewniam Cię że fotografowałem z jedynych ogólnodostępnych miejsc, z których widac i Wały i wodę.Zamieszczone przez Daniello
Ostatnio edytowane przez helmuth ; 10.06.08 o 14:44
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Za poprzednikami najlepsze 5, 2 też niezłe, choć trochę niebo jakieś za jasne![]()
Spodziewałem się, że ci co zabrali głos odniosą się do moich wyjaśnień ale moze oczekuję zbyt wiele?
Tym razem pytanie jak pokazać Zamek: w bliskim czy dalekim kadrze?