To moj pierwszy post na tym forum, wiec uroczyscie witam wszystkich
Przez dwa lata pstrykalem samsungiem s600 (przezent urodzinowy). Doszedlem ostatnio do wniosku, ze czas troche zarobic i zakupic cos konkretniejszego. Najpierw rozwazalem nad mega-zoomami. Z gry po kolei odpadaly: fz50, s9600, fz18, s100fs, p80 oraz ex-f1 [sory za brak olka w tym zestawieniu, ale jakos mialem wrazenie, ze lekko odstaje od konkurencji:P]. Po dlugich nieprzespanych nocach, podczas ktorych oblookalem chyba wszystkie dostepne testy i kilku odwiedzinach sklepach-przymierzalniach doszedlem do wniosku, ze ... jednak wole lustrzanke. Pytanie – k100d / k10d / e-510 zakonczylo sie tym, ze wyladowalem na tym oto forum:] ()
Juz wkrotce, bo po sesji, a wiec ok.1.07 bede posiadaczem tego sprzetu w dual kicie. Mam kilka pytan co do tego zakupu:
- jak wyglada sprawa ze sprowadzaniem sprzetu z Wielkiej Brytanii? Dostaje 2 lata gwarancji, czy rok?
- czy dokupujac konwerter szerokokatny raynox dcr-5000 bede musial dokupic pierscien posredni 58-->52? Czy ktos z Was ma ten konwerter? Mile widziane rowniez inne propozycje
- czy ktos posiada moze plecak Mekko TB610? Firma jest mi raczej nieznana i stad moje watpliwosci co do jakosci...
- czy Nikon P50 to dobry backup dla lustra? Bylby wykorzystywany glownie przy spotkaniach ze znajomymi (szerszy kat, dobra sprawa) i jakis wedrowkach, gdzie nie chce sie nosic niczego poza wlasnym kupremSlyszalem, ze ma jakies problemy ze stabilizacja, moze to ktos potwierdzic?
Uff, to teraz kima i jutro po meczu patrze co tu slychac:>
Pozdrawiam