cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
cześć, łezka w oku się kręci na wspomnienie e-520... lekki i super leżał w łapie, niestety af wolny i szumy od iso 400 więc powyżej nawet nie próbowałem, ale wtedy nie robiłem RAW tylko JPEG i bardzo żałuję, bo może miałbym go do dziś (o ile miał opcję RAW - bo nie pamiętam niestety). Najwięcej frajdy sprawiał mi ze szkłem 70-300 w ogródku, kilka fotek w galerii. Do "spokojnych" zdjęć na statywie będzie super ale dodatkowo poszukał bym szkła 50mm 1:8 Olympusa z adapterem na mocowanie - mam takie z OM10 - zakładam nawet do "C" - pięknie rysuje. I tak jak pisałeś - wszystko w rękach fotografa.
pzdr
Hołek
"pijąc piwo dbasz o siebie i wyrabiasz zdrowy nawyk picia piwa u dzieci"
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
Fakt, świetnie leżał w "łapie". Dla kogoś, kto zaczynał przygodę z lustrzankami typu Zenith albo Practica (które nie miały AF), wolnay AF nie stanowił większego problemu. ISO 400 odpowiada 27 DIN. Zwykle robiło się zdjęcia na filmie 18 albo 21 DIN. 27 DIN to był max i używało się go w kiepskich warunkach oświetleniowych, ze świadomością dużego ziarna. Chęć robienia zdjęć przy wyższym ISO to już fanaberia, porównywalna do chęci jeżdżenia samochodem więcej niż 200km/h.
PS
Rozstałem się z 520 bo zachciało mi się fanaberii a pojawiły się mniejsze i lżejsze bezlusterkowce.![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA