Naszło mnie, żeby podpiąć obiektyw Jupiter 8 do aparatu Olympusa, więc szukam adaptera jak w temacie. Na razie bez skutku - może źle coś wpisuję w wyszukiwarkę. Miał ktoś do czynienia z takim adapterem?
Naszło mnie, żeby podpiąć obiektyw Jupiter 8 do aparatu Olympusa, więc szukam adaptera jak w temacie. Na razie bez skutku - może źle coś wpisuję w wyszukiwarkę. Miał ktoś do czynienia z takim adapterem?
To jest taka nietypiczna redukcja o nazwie Contax RF na m43. Widziałem toto swego czasu na Nikonie . Nie wiem czy w Polsce występuje do m4/3.
No właśnie chyba nie występuje. Znalazłem na youtubie film, który pokazuje, jak samemu zrobić taką przejściówkę samemu przy użyciu adaptera mocowania L39 (M39) na m43 oraz mocowania obiektywu wykręconego z innego Kieva. Chyba tak to zrobię, ale wolałem zapytać, czy nie ma jakiegoś gotowego rozwiązania. Na inne bezlusterkowce jest adapter, a na m43 nie.
A to zależy jakie masz mocowanie do tego jupiterkaJa mam takowy obiektyw od FED-3 z mocowaniem M-39. I taką przejściówkę z M39 -> m4/3 znalazłem na Alledrogo
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Niestety u mnie jest to drugie (albo raczej – chronologicznie rzecz ujmując – pierwsze): Contax/Kiev. O tym, że występują dwa różne, dowiedziałem się, kiedy już kupiłem przejściówkę z M39 i okazało się, że to nie ta![]()