Chyba odpowiadamy sami sobie
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Jeśli jakaś lepszość występuje w IQ między Sony 200-600 a Sigma np 150-600, to jest ona naprawdę mini. Lekki ruch suwakiem w LR i już jej nie ma.
Chyba odpowiadamy sami sobie
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Jeśli jakaś lepszość występuje w IQ między Sony 200-600 a Sigma np 150-600, to jest ona naprawdę mini. Lekki ruch suwakiem w LR i już jej nie ma.
z tego co wiem jak podpinasz szkła nie Sony do korpusu Sony są jakieś ograniczenia, mam sony 200-600 i cały czas zastanawiam się nad tamronem 150-500 właśnie ze względów transportowychbyła fajna promocja na tamrona za 4690 ale niestety zbyt długo się zastanawiałem
czekam na następne promo
![]()
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły
Jasne, Tak samo są opinie w necie że MFT daje jakość jak FFObecnie mam Sony, miałem Sigmę, i jedyne w czym Sony jest lepszy to wygoda zmiany ogniskowej - jednym palcem i błyskawicznie. Reszta jest bardzo porównywalna.
Te ograniczenia Ciebie nie dotyczą,musiałbyś mieć A1 albo A9, wtedy przy używaniu niesystemowych szkieł maksymalny FPS w trybie AF-C spada do 15. U Ciebie i tak jest 10 najwięcej o ile dobrze pamiętam.
Nie wiem jak z bagnetem Sony, ale z Nikonem F ta Sigma 60-600 zbierała fantastyczne opinie.
Miałem ją "na celowniku" ale jak zobaczyłem, że wazy prawie 3 kilo to jednak dałem sobie spokój.
No jak wiemy zoomu zawsze mało . Gdy miałem pełna klatke , to i tak ustawiałem cropa apsc , wiec co mi było po tym FF. A ty masz jak wiem korpus 24mp , co po cropowaniu wychodzi ciute mało , mniej znacznie niż taki a6400.
tak czy siak, to wyjdzie jakieś niecałe 15mp
Mam teraz Sony A7m3, ale jakoś mam wrażenie, że te 600mm z Sony czy Sigmy będzie jakoś za mało. Jak piszecie jest jeszcze tryb APS-C, ale wtedy jest używane tylko 10Mpx z matrycy czyli będzie spadek jakości. Sam już nie wiem.. im dalej w las tym ciemniej![]()