Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 48

Wątek: Sprzęt do ptaków i dzikiej przyrody

Awatar Roberto73
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    181
    Moja galeria
    Chyba odpowiadamy sami sobie

- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -

Jeśli jakaś lepszość występuje w IQ między Sony 200-600 a Sigma np 150-600, to jest ona naprawdę mini. Lekki ruch suwakiem w LR i już jej nie ma.

| OlyJedi Awatar viruuss
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    230
    Moja galeria
    z tego co wiem jak podpinasz szkła nie Sony do korpusu Sony są jakieś ograniczenia, mam sony 200-600 i cały czas zastanawiam się nad tamronem 150-500 właśnie ze względów transportowych była fajna promocja na tamrona za 4690 ale niestety zbyt długo się zastanawiałem czekam na następne promo
    Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły

Awatar m_a_g
    Mieszka w
    To tu to tam :)
    Siła reputacji
    89
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez koza Zobacz posta
    Tak, ale są opinie w necie, że jednak ten 200-600 lepszy.
    Jasne, Tak samo są opinie w necie że MFT daje jakość jak FF Obecnie mam Sony, miałem Sigmę, i jedyne w czym Sony jest lepszy to wygoda zmiany ogniskowej - jednym palcem i błyskawicznie. Reszta jest bardzo porównywalna.

Cytat Zamieszczone przez viruuss Zobacz posta
    z tego co wiem jak podpinasz szkła nie Sony do korpusu Sony są jakieś ograniczenia, mam sony 200-600 i cały czas zastanawiam się nad tamronem 150-500 właśnie ze względów transportowych była fajna promocja na tamrona za 4690 ale niestety zbyt długo się zastanawiałem czekam na następne promo
    Te ograniczenia Ciebie nie dotyczą,musiałbyś mieć A1 albo A9, wtedy przy używaniu niesystemowych szkieł maksymalny FPS w trybie AF-C spada do 15. U Ciebie i tak jest 10 najwięcej o ile dobrze pamiętam.

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    98
    Moja galeria
    Nie wiem jak z bagnetem Sony, ale z Nikonem F ta Sigma 60-600 zbierała fantastyczne opinie.
    Miałem ją "na celowniku" ale jak zobaczyłem, że wazy prawie 3 kilo to jednak dałem sobie spokój.

Awatar Roberto73
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    181
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez viruuss Zobacz posta
    Czyli już wymiękasz widzę .Dlatego do dzisiaj nie kupiłem 200-600 do mojego a6400 . Miej na uwadzę , że ten tamron to przy pełnej klatce pupy nie urwie co do ogniskowej. Masz trochę niewlasciwy korpus też, dzisiaj bym wszedł w cos wysoko rozdzielczego jak A7r III czy IV .

| OlyJedi Awatar viruuss
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    230
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Roberto73 Zobacz posta
    Czyli już wymiękasz widzę .Dlatego do dzisiaj nie kupiłem 200-600 do mojego a6400 . Miej na uwadzę , że ten tamron to przy pełnej klatce pupy nie urwie co do ogniskowej. Masz trochę niewlasciwy korpus też, dzisiaj bym wszedł w cos wysoko rozdzielczego jak A7r III czy IV .
    nie wymiękam raczej będę miał dwa szkła, 200-600 jako podstawa, 150-500 wersja do samolotu co znaczy niewłaściwy korpus ?

Awatar Roberto73
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    181
    Moja galeria
    No jak wiemy zoomu zawsze mało . Gdy miałem pełna klatke , to i tak ustawiałem cropa apsc , wiec co mi było po tym FF. A ty masz jak wiem korpus 24mp , co po cropowaniu wychodzi ciute mało , mniej znacznie niż taki a6400.

| OlyJedi Awatar viruuss
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    230
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Roberto73 Zobacz posta
    No jak wiemy zoomu zawsze mało . Gdy miałem pełna klatke , to i tak ustawiałem cropa apsc , wiec co mi było po tym FF. A ty masz jak wiem korpus 24mp , co po cropowaniu wychodzi ciute mało , mniej znacznie niż taki a6400.
    nie 24mp tylko 33 mp czyli sony A7IV

Awatar Roberto73
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    181
    Moja galeria
    tak czy siak, to wyjdzie jakieś niecałe 15mp

Mieszka w
    Rzeszów
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Mam teraz Sony A7m3, ale jakoś mam wrażenie, że te 600mm z Sony czy Sigmy będzie jakoś za mało. Jak piszecie jest jeszcze tryb APS-C, ale wtedy jest używane tylko 10Mpx z matrycy czyli będzie spadek jakości. Sam już nie wiem.. im dalej w las tym ciemniej