Czy ktoś z was wywoływał klisze kolorowe c41 w wywoływaczu do klisz czarno białym w niskiej temperaturze.
Mam kilka starych klisz kolorowych i zastanawiam się czy mógłbym je wywołać jako czarno białe?
Czy ktoś z was wywoływał klisze kolorowe c41 w wywoływaczu do klisz czarno białym w niskiej temperaturze.
Mam kilka starych klisz kolorowych i zastanawiam się czy mógłbym je wywołać jako czarno białe?
Nie lepiej oddać do labu? Takie coś: https://www.korex.net.pl/forum/wywol...lej-t6604.html
jest dobrze
Śliska sprawa. One "jakoś" się wywodzą z procesu srebrowego, ale nawet trudno się domyślić czy / co / ile go jest, jaka efektywna czułość wyjdzie itd...
Np blade -5 EV ???
Drugie, czy coś wypłucze bardzo silne maski, wątpię. Marny obraz srebrowy + silne maski ... CZARNO to się spodziewam
GX7 , EM5 II, O12-45/4, P20/1.7, P25/1.7, P35-100/4-5.6, P14-42 , Canony i inne pie...ły
Wywołałem je tak z ciekawości ze 30 lat temu. Zostaje maska a obraz możesz zobaczyć przy przświetleniu z 10 EV albo coś koło tego. Poza marnej wartości eksperymentem żadnego z tego pożytku.