Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Tauzen (fotografować banał)

| OlyJedi Awatar heyahero
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Heh, widzę, że kolega zna klimat. Architektonicznie, to Superjednostka koszmarem jakoś nie jest. Gorzej, że otoczenie jest nieciekawe. Z jednej strony ruchliwe Al. Korfantego, z drugiej niedokończony "koszmarek", z którego Ty zresztą zdjęcia robiłeś
    Kiedyś w Architekturze-murator był ciekawy artykuł "Umyć modernizm" (czy jakoś tak). Polecam lekturę.

PS1. Teraz nam ładnie Żyletę remontują. Może następna będzie Jednostka? Kto wie...
    PS2. Pod spodem dwie moje Superjednostki:
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	SuperUnit_Superjednostka_by_heyahero.jpg
Wyświetleń:	77
Rozmiar:	442,7 KB
ID:	4702   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Superjednostka___tram_filter_by_heyahero.jpg
Wyświetleń:	76
Rozmiar:	336,3 KB
ID:	4703  
    "There's no such thing as free titties"

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria
    Moim zdaniem zadanie wykonane na 5. Czysto, geometrycznie, sterylnie... Ładnie poukładane w kadrze.
    Mówię o pierwszej serii. Ta druga już zbyt chaotyczna.

| OlyJedi Awatar heyahero
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez agapiet Zobacz posta
    Mówię o pierwszej serii. Ta druga już zbyt chaotyczna.
    Seria była tylko jedna. Superjednostki są mniej-więcej z okresu, kiedy opanowałem przełącznik ON/OFF w mojej 410. Okres, który historycy scharakteryzowaliby jako: "czyli, jak przestawię to kółko na "P", to znaczy, że mogę już przez to teraz patrzeć?"
    "There's no such thing as free titties"

rocco
    Gość
    Lubię fotki architektury więc może coś od siebie
    Po pierwsze primo, to mnie odrzuca wstawianie fotek hurtowo, za dużo do ewentualnego pisania. Zresztą nie tylko ja tak tu myslę, wrzucaj po jednej do trzech, będziesz miał więcej komentarzy.
    Po drugie primo, temat jest (dla mnie) interesujący a kadry ciekawe. Jeśli moglbym cos zasugerować to:
    1001. Ładnie wypatrzone, obiektyw zadarty do góry więc jest jak jest. MSZ, ten kadr lepiej wyglądałby po wyprostowaniu. Tylko mogłoby być troszkę szerzej tak, żeby pas cegieł był równolegly do lewego brzegu i ciagnąl się do samego dołu. Poza tym OK.
    1003. Chyba lepiej wyglądaloby w BW. Kolor trochę odwraca uwage od formy. Takie bardziej "zgrafizowane" z większym kontrastem itd...
    1006. Bardzo mi się podoba wzajemne dopełnianie się form i kształtów na tym zdjeciu. Okrągły daszek nad okrąglą cembrowiną pompy pasuje do rysunku balkonow w tle. Również sugerowalbym szerszy kadr i wyprostowanie scian w komputerze.
    1008. Bardzo dobre, kadr przecięty po przekątnej półkolami balkonow gra formą a kolory pięknie się kontrastują. Można tylko w przyszłości zwrocić uwage na kdrowanie. Troszkę lepiej mogłoby wyglądać, gdyby zdjęcie mialo symetrię, klatka schodowa mogłaby wychodzić dokladnie z prawego dolnego rogu a pierwszy balkon mógłby być mocniej przycięty. Trochę przeszkadza jasną plamą w dole kadru. To szczegóły bo kompozycja jest dobra i bez tych poprawek.
    Te fotki wyróżniłbym, reszta trochę mniej ciekawa ale jeśli to początek to bardzo obiecujący
    Ostatnio edytowane przez rocco ; 7.06.08 o 16:13