Szkoda tej pięknej architektury. Cel socjalizmu został osiągnięty - wszyscy lub zdecydowana większość mają po równo czyli nic..
Szkoda tej pięknej architektury. Cel socjalizmu został osiągnięty - wszyscy lub zdecydowana większość mają po równo czyli nic..
Jacek
Najsmutniejszy jest fakt odnoszonego wrażenia, że bieda stanowi "największą atrakcję" turystyczną tego kraju.
Dla niektórych podróż na Kubę to połączenie ciepła i egzotyki z sentymentalną podróżą do czasów młodości w PRL-u... Pod wieloma względami klimat uliczek Hawany przypomina mi to co widziałem na przełomie lat 60-tych i 70-tych w Łodzi.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
Bardzo fajna fotorelacja
Co odróżnia klimat uliczek na Kubie od tych naszych za PRL-u to chyba jednak koloryt. Różnokolorowe elewacje zwracają uwagę, u nas było w większości bardziej szaro-buro. W tych zdjęciach jakbym miał coś zmienić to bym właśnie uwydatnił nieco kolory i w niektórych zdjęciach ostrość.
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Nie wiem czy bieda, to" największa atrakcja " Kuby . Są też ładne części miasta które są ładnie utrzymane.
Choć trzeba przyznać, że to bardzo mała ilość.
Generalnie Kuba bardzo ładnie i kolorowo wygląda na pocztówkach i reklamach z biur podróży.
W rzeczywistości jest tam sporo inaczej.
134
135
136
137
138
139
140
141
![]()
172 - żal patrzeć.
TJ
Nie widzę na zdęciach rowerów. Dlaczego?
TJ