cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Jeśli nawet jesteś w mniejszości, prawda zawsze pozostanie prawdą.
Skomplikowana sprawa, zawiła, niejasna. Przez link podany wyżej zgłosiłem swoje Name oraz adres mailowy do SKYLUM. Po około 2 godzinach dostałem od "Anna from Skylum" maila z pozwoleniem na ściągnięcie programu free i kluczem aktywacji programu.
Po ściągnięciu programu (5 - 6 minut) kliknąłem 2x w nazwę pliku instalacyjnego w Eksploratorze i program się instalował jakieś 4 minuty. Na końcu zarejestrowałem się na koncie SKYLUM Luminar AI (w krętacki sposób podawane informacje w kolejnych oknach), wpisałem klucz aktywacyjny i na pulpicie zobaczyłem ikonkę Luminar AI.
Otworzyłem program, jak się okazało - w oknie do nauki na przykładowych zdjęciach.
Następnie jakoś doszedłem, że można otwierać zdjęcia w Luminarze w WIN10 z poziomu Eksploratora plików.
Dla zapoznania się otworzyłem kilka i stwierdziłem, że rzeczywiście jest to program AI, ponieważ polecenia edycyjne są niemal poetyckie i dotyczą wpierw wyboru rodzaju obrazu, jaki edytujemy (krajobraz, portret, makro, itd.), a następnie tego, co chce użytkownik.
To działa, program przekształca obraz błyskawicznie, nadaje mu tonację, kontrast, przyciemnia tam gdzie trzeba, rozjaśnia, itd., bez szczegółowych żądań użytkownika jak ma to zrobić. Działa tak, aby zdjęcia były "ładne". Ale też wszystkie zadania można regulować suwakami.
Tyle, że w okienku instalacyjnym, ukazała się informacja - "7 days remained", "Luminar AI is in trial mode".
TJ
Ostatnio edytowane przez Tadeusz Jankowski ; 4.01.23 o 20:13
A u mnie po zainstalowaniu programu (był komunikat ze instalacja zakończyła się poprawnie) i kliknięciu jego ikony ukazało się okienko z komunikatem (przytaczam z pamięci po kilku godzinach więc może nie dosłownie taki, ale sens oddaję dobrze):
"Musisz uaktualnić system do Windows 10 aby korzystać z Luminar AI" oraz klawisz 'uaktualnij' Faktycznie używam Windows 7 - ale jak dotąd nie zdarzyło mi się aby program informował że nie będzie w nim działać dopiero po poprawnym zakończeniu instalacji. Nie próbowałem sprawdzać czy kliknięcie 'Uaktualnij' spowoduje automatyczną aktualizację systemu - zamknąłem okno i odinstalowałem Luminara. Mam Windowsa 10 na laptopie - ale i tak na nim zdjęć nie obrabiam więc chyba nie będę na nim Luminara AI instalował.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
Kto jeszcze wierzy jeszcze w jakieś "za darmo".
Ciekawe też, co się "przyczepiło" do waszych komputerów....
Jeśli nawet jesteś w mniejszości, prawda zawsze pozostanie prawdą.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Ja skorzystałem jakiś czas temu i nie wiem, co i jak klikałem (bo skomplikowane to było), ale mam pełną wersję i wygląda to tak:
Załącznik 251153
Załącznik 251154
Podejrzewam, że osoby które maja trial zle coś przeklikaly bo instalator w jednym z punktów poddaje pomysł rozpoczęcia Triala, natomiast druga opcja jest „mam już klucz” i wtedy podaje sie ten z maila, pewnie będąc na wersji trial da sie to wyklikać w menu żeby podać ten klucz,