nie myślałeś nigdy o ramce elektronicznej foto ? skoro żona ......, mam i używam, ramka z aplikacją frameo, ja jestem zadowolony
nie myślałeś nigdy o ramce elektronicznej foto ? skoro żona ......, mam i używam, ramka z aplikacją frameo, ja jestem zadowolony
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły
Bez problemu można kupić ramki 4:3. Trzeba tylko zwracać uwagę na proporcje boków, a nie kupować co popadnie![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Moja ramka (TV) wisi na ścianie, ekran 65 cali. Fakt, zabrać tego nigdzie nie zabiorę.
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
A moja ramka stoi przy ścianie (TV). I wiecie co - szumu na nim nie widać! A mały ten telewizor nie jest!
Drukarki termosublimacyjne drukują w zależności od modelu, na papierze z rolki o szerokości 15 lub 20cm.
To narzuca na sztywno jeden wymiar. Nie ważne czy z białym marginesem czy bez.
Z drukarki o szerokości papieru 15 cm możesz uzyskać następujące formaty.
- 5x10
- 5x15
- 9x13
- 10x15
- 15x15
- 13x18
- 15x20
- 15x23
Plus panoramę 60x15 cm.
Ale u mnie w sumie też nie widać szumu, mimo że niektóre zdjęcia macro robię na ISO 1600.
A najdowcipniejsze to to, że jest jeszcze sporo detalu.![]()
Jeśli nawet jesteś w mniejszości, prawda zawsze pozostanie prawdą.
Myślałem, ale to nie to samo. Kupię tanią ramkę to będzie słaba jakość, kupię drogą ramkę to będzie ok jakość, ale wolimy zdecydowanie jakość papierową.
Drukarki termosublimacyjne drukują w zależności od modelu, na papierze z rolki o szerokości 15 lub 20cm.
To narzuca na sztywno jeden wymiar. Nie ważne czy z białym marginesem czy bez.
Z drukarki o szerokości papieru 15 cm możesz uzyskać następujące formaty.
- 5x10
- 5x15
- 9x13
- 10x15
- 15x15
- 13x18
- 15x20
- 15x23
Plus panoramę 60x15 cm.
Nie będę inwestował w drukarkę ponieważ wydrukowanie 10 zdjęć kosztuje mnie 5zł i drukarka za 300zł + tusze + papier nigdy się nie zwraca.
em10mk3, zuiko 45, jupiter 85/2, samyang 12mm/2 i 2 kity
Ale w internecie jest bardzo duży wybór ramek w proporcjach 4:3, tak samo z odbitkami i papierami.
Chociażby: https://www.fotoprint.pl/wywolywanie-zdjec,10x13
Najpopularniejsze formaty odbitek dostępne w fotolabie FotoPrint i proporcje boków:
W punktach foto (które powoli są już na wymarciu) wybór jest zdecydowanie mniejszy, bo i popularność MFT mała.
Z drugiej strony telefony robią zdjęcia w formacie 4:3 więc trochę mnie to dziwi bo telefon to najpopularniejszy aparat dzisiaj![]()
Ostatnio edytowane przez m_a_g ; 25.04.23 o 15:20
@zbigz nie namawiam do zakupu, tylko pokazuję jakie są możliwe do uzyskania formaty zdjęć z takich drukarek. Z takich, bo są one najczęściej stosowane w "labach" czy foto kioskach.
Jeśli nawet jesteś w mniejszości, prawda zawsze pozostanie prawdą.
Rozmiar ,waga, niższa cena szkieł w porównaniu do konkurencji .