Ja też obserwuje rynek pod kątem ewentualnego zakupu E-m5 Mark III i niestety rynek jest raczej pusty jeśli chodzi o ten model, a jeśli coś się pojawia to w cenie niewiele niższej niż ze sklepu
Być może właśnie premiera nowego aparatu jeśli będzie on nawiązywał do obecnej 5 skłoni cześć osób do zmiany i używane pojawią się w większej ilości.
Jest za 4 tys. w Fotoformie, taniej już raczej nie będzie.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
za 4790 zł body
https://fotoforma.pl/aparat-olympus-...II-body-czarny
No ale można kupić z rabatem i wyjdzie około 4000 zł.
Czytam ten wątek i nie mogę przestać się głupio uśmiechać... To właśnie jest najbardziej specyficzna rzecz w systemie MFT - zakupy.
Wydawałoby się prosta sprawa. Ale nie z Olympusami. O nie. Zamiast podjąć decyzję o tym czego nam potrzeba, zgromadzić środki i iść do sklepu to kupić, tu podjęcie decyzji to najmniejszy problem.
Dopiero później zaczyna się coś unikalnego dla MFT, to jest szukanie promocji, rabatów, cashbacków, zniżek, i "prawdziwej" ceny.
PS. Kupowałem EM-5 MK III w te wakacje - z kitem 12-45 PRO - i zapłaciłem jakieś 5999zł na Allegro, nowy z gwarancją, faktura VAT, i tak dalej. Po tym wszystkim co tu czytam to już sam nie wiem czy to dobra cena czy przepłaciłem![]()
Black Friday za miesiąc.
![]()
Przez lata to forum było wspierane przez Olympusa, istniał program OlyJedi uprawniający forumowiczów do całkiem poważnych zniżek. My się po prostu przyzwyczailiśmy, że nie kupujemy sprzętu po cenach sklepowych![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb