Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Test olka SP-570 i rozczarowanie

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    A ja nie wiem czym się tak "podniecać" - tak mam ten aparat i nie jest doskonały ale jak się robi zdjęcia do albumu (15x10) to czy ma się lustro za tysiące czy Sp-570 za 1,5 tyś. czy "małpkę" za 600 zł to i tak wyglądają ładnie - więc dlaczego tak wiele głosów o szumach i takich tam innych "badziewiach" które ma ten Olympus nie patrzcie na te fotki przez lupę a będą naprawdę super

Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Jak w temacie

Jestem amatorem focenia czyli w końcówce peletonu jeżeli chodzi o aparaty, ale:
    1.Aparaty kompaktowe nie są dla profesjonalistów.
    2.Cena do potrzeb/wymagań - bardzo atrakcyjna.
    3.Lustro z takim wypasem jak 570UZ to kwota powalająca dla zwykłego pstrykacza.
    4.Zadowolenie z zabawy z fotografią to sprawa indywidualna, sprzęt to tylko narzędzie.
    5.Mam wśród znajomych takich którzy mają sprzęt odjazdowy tylko dlatego że podnosi to ich samoocenę (kompleks małego penisa?)
    Reasumując - fotografowanie dla mnie i wielu innych to super zabawa, dobra fotka to nie tylko kwestia sprzętu.
    Sorry jeżeli ględzę ale troche powala mnie gonitwa za megapikselami, ultra zumami i innymi pierdołami.
    Bawię się Olkiem 560UZ i jest super.

Toster_88
    Gość
    to ja pokomentuje troche
    od konca:

Cytat Zamieszczone przez korgo Zobacz posta
    Sorry jeżeli ględzę ale troche powala mnie gonitwa za megapikselami, ultra zumami i innymi pierdołami.
    Bawię się Olkiem 560UZ i jest super.
    560UZ jest idealnym przykladem tego typu gonitwy

5.Mam wśród znajomych takich którzy mają sprzęt odjazdowy tylko dlatego że podnosi to ich samoocenę (kompleks małego penisa?)

4.Zadowolenie z zabawy z fotografią to sprawa indywidualna, sprzęt to tylko narzędzie.
    100% prawda

3.Lustro z takim wypasem jak 570UZ to kwota powalająca dla zwykłego pstrykacza.
    Lustro nie jest po to by byc wypasione. Zoom i filmaki, to domena kompaktow. A jezeli juz ktos chce lustro, to zawsze wynajdzie te dodatkowe kilka stow.

2.Cena do potrzeb/wymagań - bardzo atrakcyjna.
    Twoj 560UZ moim zdaniem w kategorii cena jakosc jest ciekawsza opcja

1.Aparaty kompaktowe nie są dla profesjonalistów.
    Profesjonalisci wydaje mi sie ze tez od czasu do czasu lubia wylaczyc myslenie i tylko pocykac: Canon G, Sigma DP1, Ricox GX

Jestem amatorem focenia czyli w końcówce peletonu jeżeli chodzi o aparaty
    zupelnie jak ja

Pozdrawiam

Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Toster_88 Zobacz posta
    to ja pokomentuje troche
    od konca:

560UZ jest idealnym przykladem tego typu gonitwy

100% prawda

Lustro nie jest po to by byc wypasione. Zoom i filmaki, to domena kompaktow. A jezeli juz ktos chce lustro, to zawsze wynajdzie te dodatkowe kilka stow.

Twoj 560UZ moim zdaniem w kategorii cena jakosc jest ciekawsza opcja

Profesjonalisci wydaje mi sie ze tez od czasu do czasu lubia wylaczyc myslenie i tylko pocykac: Canon G, Sigma DP1, Ricox GX

zupelnie jak ja

Pozdrawiam
    Olek 560 nie z powodu równania do czołówki ale z wyboru, może niewiedzy laika,również kasy, ale jak na moje potrzeby jest super.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Aparat dobry jak dla fotoamatora. 99% nabywców tego typu sprzętu to osoby, którym sam fakt "zoom x20" wystarcza. Testy nijak nie odzwierciedlają faktycznego zainteresowania rynku i jego potrzeb.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

witam

jestem nowy na tym forum i mam pytanie, otóż chciałbym kupić 570uz w Stanach Zjedn. (bo tam jest taniej), ale zastanawiam się czy będzie on miał polskie menu. Jeśli ktoś się w tym orientuje to bardzo proszę o odpowiedź. Dzięki