Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Zginęła siatka w OW...

  1. #1

    Dołączył
    Mar 2009
    Posty
    143
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria

    Zginęła siatka w OW...

    Po przeprowadzce do nowego kompa, zginęła mi gdzieś siatka w OV v.3, której używałem do poziomowania i kadrowania zdjęć w edytorze...Podpowiedzcie proszę, jak ją z powrotem zainstalować? Inne znaczniki są: łapka, czerwone oczy, 1:1, powiększanie i zmniejszanie...A tej, na której mi zależy - nie ma Z góry dzięki!

  2. #2
    Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Dołączył
    Feb 2008
    Mieszka w
    Szczecin
    Posty
    12.080
    Siła reputacji
    344
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez amazury Zobacz posta
    Podpowiedzcie proszę, jak ją z powrotem zainstalować? !
    Może po prostu włączyć? W zakładce Zdjęcia>Pokaż siatkę.

    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	siatka.jpg
Wyświetleń:	170
Rozmiar:	103,3 KB
ID:	246000
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

  3. #3

    Dołączył
    Mar 2009
    Posty
    143
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria
    Dzięki za reakcję @helmuth...ale gdyby to było takie proste, to nie ośmieliłbym się zawracać głowę
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	screen.jpg
Wyświetleń:	26
Rozmiar:	307,3 KB
ID:	246004  

  4. #4
    | OlyJedi Awatar ajt
    Dołączył
    Mar 2006
    Mieszka w
    Radom
    Posty
    361
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Z ciekawości aż zainstalowałem jakąś starą wersję OV znalezioną na dysku i jak się wejdzie do Menu->Akcja->Otwórz okno edycji, to w tym oknie edycji, które się pojawi, jest na dole ikonka siatki, która nawet działa Jak u Ciebie nie ma, to nie wiem, może to od wersji zależy.

  5. #5
    Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Dołączył
    Feb 2008
    Mieszka w
    Szczecin
    Posty
    12.080
    Siła reputacji
    344
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez amazury Zobacz posta
    ... gdyby to było takie proste ...
    W tytule napisałeś OW, więc podałem jak to zrobić w Olympus Workspace. Z tego co piszesz wynika, że chodzi o Olympus Viewer.
    Jest podobnie ale dopiero po wybraniu zakładki Edytuj

    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	siatka1.jpg
Wyświetleń:	139
Rozmiar:	553,7 KB
ID:	246010:
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

  6. #6

    Dołączył
    Mar 2009
    Posty
    143
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria
    Jeszcze raz serdeczne dzięki za pomoc i czas poświęcony na wyjaśnienia. Niestety, w OV który zainstalowałem w nowym kompie, nie ma w ogóle takiej opcji
    zdjęcia->siatka...W związku z tym pożegnam się z nią i zainstaluję OWorkspace...Po wielu latach użytkowania Viewera, trzeba będzie zmienić przyzwyczajenia.

  7. #7
    Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Dołączył
    Feb 2008
    Mieszka w
    Szczecin
    Posty
    12.080
    Siła reputacji
    344
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez amazury Zobacz posta
    Niestety, w OV który zainstalowałem w nowym kompie, nie ma w ogóle takiej opcji
    zdjęcia->siatka...
    Pewnie jest to jakaś stara wersja. Ostatnia wypuszczona wersja (z niej dałem screena) to 2.4.1
    Można ją jeszcze znaleźć w necie, choćby tu
    Cytat Zamieszczone przez amazury Zobacz posta
    W związku z tym pożegnam się z nią i zainstaluję OWorkspace...Po wielu latach użytkowania Viewera, trzeba będzie zmienić przyzwyczajenia.
    To następca OV, ma trochę więcej możliwości a w obsłudze podobny.
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

Podobne wątki

  1. PEN E-PL1 siatka podziału
    By Sateo in forum System micro 4/3
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 7.04.14, 19:03
  2. Siatka złotego podziału dla Photoshopa CS2
    By RadioErewan in forum Cyfrowa ciemnia
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 16.07.06, 05:17
  3. matowka z siatka
    By konukera in forum E-System
    Odpowiedzi: 14
    Ostatni post / autor: 10.07.06, 21:40
  4. Siatka
    By Zenek in forum Aparaty kompaktowe
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 5.05.04, 00:09

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
 
Właściciel: FOMAG Sp. z o.o., Gdansk, 80-137 ul. Starodworska 1, KRS 0000341593, www.fomag.pl

Serwis wykorzystuje pliki cookies w celach reklamowych, statystycznych i do personalizacji stron. Możesz wyłączyć używanie plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej jednak może to utrudnić korzystanie z serwisu! Więcej informacji w Polityce prywatności.