Strona 59 z 100 PierwszyPierwszy ... 949575859606169 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 581 do 590 z 993

Wątek: Pierwszy flagowiec od OM - bis

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    No tak, bo nie od dziś wiadomo, że nowym aparatem robi się tylko takie zdjęcia, których nie dałoby się zrobić starym.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar jagger
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria
    Bardzo przepraszam że założyłem ten wątek

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Myślę, że w pierwszej kolejności powinien przeprosić OMDS za wyprodukowanie tego aparatu

| OlyJedi Awatar wyszomir
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    391
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez m_a_g Zobacz posta
    Spoko, dobre zdjęcie makro pająka z OM-1 to naprawdę powód do zadowolenia
    Rozumiem że innymi aparatami MFT nie dałoby się rozbić dokładnie tego samego zdjęcia w dokładnie takiej samej jakości? Pewnie te 120 fps w OM-1 się przydało wraz z ulepszonym AF do śledzenia bardzo szybko uciekającego pająka
    Porównując z innymi świetnymi zdjęciami owadów i pająków które Irek wielokrotnie nam prezentował ten akurat skakun to w/g mnie jedno ze słabszych. Być może do nowego aparatu trzeba się przyzwyczaić by opanować jego wady i zalety.
    Pozdrawiam!
    Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)

Awatar koza
    Mieszka w
    Polska
    Siła reputacji
    60
    Moja galeria
    No tak, bo nie od dziś wiadomo, że nowym aparatem robi się tylko takie zdjęcia, których nie dałoby się zrobić starym.
    Przykładem mogą być ptaki na gałęzi robione body za 25 koła . Sorry za wredność, ale ten wątek powoli staje się absurdalny .

A ja w międzyczasie spadam obrabiać te nieostre zdjęcia ze starego M1.2 z prostym 17mm 1.8 i 12-40 PRO. Tak, w tym beznadziejnym OM Workspace .

Awatar OLYIRASS
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Skakun ze zdjęcia to jeden strzał Marku a jak sam wiesz u mnie praktycznie tylko stacki. To jest w sumie pierwsze zdjęcie jakie wykonałem OM-1. Dostałem aparat jeszcze przed premierą i to były pierwsze testy. Okres w którym go testowałem był w momencie, kiedy u nas nie ma owadów niestety. Jedyny model to mój współlokator Rozciągnik Mchuś. Ja osobiście już nie mogę doczekać się nadchodzącego sezonu makro i ruszenia w bój z OM-1.

Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    391
    Moja galeria
    Też się nie mogę doczekać sezonu - również i dlatego że z pewnością wiele Twoich świetnych zdjęć w nim zobaczę. A pamiętam z Makropasji, że nie tylko stacki świetnie potrafiłeś robić. Wracając jeszcze do zdjęcia rozciągnika - technicznie jest bez zarzutu natomiast nie pasuje mi pozycja modela patrzącego gdzieś nisko w dół co spowodowało że tylko grzbiet głowy i górna część oczu załapały się w głębi ostrości.
    Pozdrawiam!

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Czasem trudno nawiązać kontakt wzrokowy z nieśmiałym modelem

Awatar Hiszpan63
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    131
    Moja galeria
    A co Wy tak naskakujecie na biednego skakuna lub na zacnego fotografa ??? ... a może ten biedny skakun w ostatnim momencie uchylił czoła w pokorze przed dobrym aparatem w rękach zacnego fotografa

Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    391
    Moja galeria
    Ależ ja nie naskakuję - zbyt wielki mam szacunek dla jakości zdjęć Irka by na niego naskakiwać. W/g mnie podczas robienia tego zdjęcia zbyt był zajęty rozgryzaniem technikalii nowego aparatu i w efekcie za mało zwrócił uwagi na to co się dzieje w kadrze. I tylko tyle. Sądzę że jeszcze nieraz opadną nam szczęki na widok tego, co nam Irek pokaże posługując się tym OM1.
    Pozdrawiam!