Strona 4 z 100 PierwszyPierwszy ... 234561454 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 993

Wątek: Pierwszy flagowiec od OM - bis

| OlyJedi Awatar wyszomir
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    390
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez zigger Zobacz posta
    Co do ceny nowego sprzętu, to na stronie cameratimes.org znalazłem taką oto informację:
    "(...) and in Russia – about 200,000 rubles, which is unlikely to please fans of the system"
    I pomimo, że nadal humoru nie poprawia, to przynajmniej cena nie jest taka wprost
    Czyli po aktualnym kursie ok. 10600zł. Cóż... w najbliższej przyszłości nie kupię. Pocieszam się że Panasonic G9 całkiem dobrze mi służy a w rezerwie leżą jeszcze GX-8 i E-M10-II.
    Pozdrawiam!
    Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar jagger
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria
    Premiera 24 lutego. Do sklepów ma trafić na początku marca. Niektórzy ambasadorzy już testują.

Awatar r_m
    Mieszka w
    Polska
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Nowe informacje:
    CP+ jednak tylko online także prawdopodobnie pokażą na wydarzeniu które zapowiedzieli niezależnie od targów które przeniesiono wo sferę online czyli 15 lutego.

https://photorumors.com/2022/02/06/t...february-15th/

edit:
    na jednej z rumorsowych stron są już dość chyba realistyczne przewidywania co to będzie:

From the m43 Rumors website (grain of salt not included)

20mp(yes,IMX472)

120fps 12-bit RAW DCI

4K60P 10-bit 4:2:2

Improved AF tracking

astro tracking

Site also says the release date is Feb 15
    Ostatnio edytowane przez apz ; 8.02.22 o 11:04 Powód: usunąłem znaczniki koloru

Awatar koza
    Mieszka w
    Polska
    Siła reputacji
    60
    Moja galeria
    Astrotracking to może być kiler i coś, co by mogło nawet mnie potencjalnie kiedyś przekonać do zmiany puszki :P.

Co ciekawe, ten sensor ma mieć Backside Illumination, co w teorii powinno też zmniejszyć szumy.

| OlyJedi Awatar koronax
    Mieszka w
    silesia
    Siła reputacji
    291
    Moja galeria
    Wszedłem dziś na optycznych, i poczytałem komentarze w artykule o nadchodzącej nowość OM.
    Ech.

Awatar r_m
    Mieszka w
    Polska
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    @koronax nie czytuje tam komentarzy, albo nie biorę ich na poważnie.
    @koza zobaczymy BSI + stacked powinny poprawić jakość obrazowania, no i jeśli plotki się potwierdzą nie będzie można powiedzieć, że w m43 nie ma matryc technologicznie nowoczesnych.

Śledzenie AF z pewnością będzie poprawione bo OM podało, że jakiś tam znany fotograf dzieckiem przyrody będzie na CP+ pokazywał możliwości nowego AF, założyć można, że będzie bazował na swoich zdjęciach działający w swojej ulubionej dziedzinie. (https://www.dpreview.com/news/330621...-system-camera tutaj jest screen ze zdjęciem tego japońskiego fotografa ptactwa i zaproszenie na spotkanie z nim online 26.02)

https://omds.idloom.events/omsystem Oficjalny link do spotkania prezentacyjnego można się zapisać na wydarzenie online. Z tego co widzę to nawet będzie w wersji polskiej prezentacja
    Ostatnio edytowane przez r_m ; 8.02.22 o 13:51 Powód: Usunięcie zdublowanej treści

Awatar koza
    Mieszka w
    Polska
    Siła reputacji
    60
    Moja galeria
    Wszedłem dziś na optycznych, i poczytałem komentarze w artykule o nadchodzącej nowość OM.
    Znowu że drogo, duża głębia ostrości, szumy, mała dynamika i kto to w ogóle kupuje? . Dasz linka?

| OlyJedi Awatar koronax
    Mieszka w
    silesia
    Siła reputacji
    291
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez koza Zobacz posta
    Znowu że drogo, duża głębia ostrości, szumy, mała dynamika i kto to w ogóle kupuje? . Dasz linka?
    Proszę

https://www.optyczne.pl/17287-news-O..._tygodnia.html

Awatar koza
    Mieszka w
    Polska
    Siła reputacji
    60
    Moja galeria
    Cholibka, niepotrzebne prosiłem

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar staryman
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez koza Zobacz posta
    Cholibka, niepotrzebne prosiłem
    Nie ma się czym przejmować, jest paru jęczaków, powtarzalnych do znudzenia, ale w którymś momencie okazuje się, że wielu z forumowiczów, nadspodziewanie wielu ma m4/3 i je sobie chwali, więc głowa do góry.
    jest dobrze