Strona 30 z 100 PierwszyPierwszy ... 2028293031324080 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 993

Wątek: Pierwszy flagowiec od OM - bis

Mieszka w
    Valence FR/Kourou (Gujana Francuska)/Warszawa
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    @dcs-tak mial tracking w starszych wersjach. Gubil sie, lapal inne obiekty i przeszkadzal. Jesli jest tak dalej-rzeczywiscie nie warto. Dlatego poczekanie uwazam za rozsadna opcje. Opowiadanie Lukasza, ze najlepszy sprawdzian jest w znanych wrunkach, do mnie srednio trafia. W znanych warunkach latwiej przewidziec zachowanie obiektu.
    Co do linkow-mi sie nie otwieraja. @Bodzip- a jak jest w G9 ze sledzeniem? I jakich iso uzywasz w slabym swietle?

Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    @canimo nie wiem jak Ci odpowiedzieć...
    Rzadko stosuję śledzenie, zazwyczaj SAF. Ale ostatnio tak Jagna pędziła, że ustawiłem śledzenie, tylko jeden strzał i w 100 % celny

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P1059610.jpg
Wyświetleń:	538
Rozmiar:	1,96 MB
ID:	242749

Co do ISO, to w zależności gdzie jestem. W kościele czy cerkwi to od 200 do 800, w Jaskini Demianowskiej od 800 do 2500. Zdjęcia nocne od 200 do 1000 nawet takie z ręki.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Mieszka w
    Valence FR/Kourou (Gujana Francuska)/Warszawa
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Dzieki za odpowiedz.
    Fajna ta pedzaca Jagna

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    @canimo nie wiem jak Ci odpowiedzieć...
    Rzadko stosuję śledzenie, zazwyczaj SAF. Ale ostatnio tak Jagna pędziła, że ustawiłem śledzenie, tylko jeden strzał i w 100 % celny
    Zależy w co chciałeś trafić, jeśli w okolice ogona, to zgoda. Na pysku ostrości nie widzę.
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

Awatar m_a_g
    Mieszka w
    To tu to tam :)
    Siła reputacji
    90
    Moja galeria
    Ja podsumuję mój udział w tym temacie następująco: czekałem na premierę nowego flagowego aparatu MFT, bo chciałem rozbudować system do mobilnej fotografii przyrody.
    Jednak zamiast nowego OM-1 z M. Zuiko 150-400 F4.5 PRO kupiłem dzisiaj Nikon Z9 + NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR Lens.
    Pełnoklatkowy zestaw najnowszej puszki pro od Nikona nie dość że tańszy, to jeszcze.... lżejszy (w przypadku używania OM-1 z gripem, bo Z9 ma grip wbudowany).
    O różnicy w jakości obrazu nawet nie będę wspominał bo szkoda słów...

Zwycięzca popRAWki Awatar paparapa
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez m_a_g Zobacz posta
    Ja podsumuję mój udział w tym temacie następująco: czekałem na premierę nowego flagowego aparatu MFT, bo chciałem rozbudować system do mobilnej fotografii przyrody.
    Jednak zamiast nowego OM-1 z M. Zuiko 150-400 F4.5 PRO kupiłem dzisiaj Nikon Z9 + NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR Lens.
    Pełnoklatkowy zestaw najnowszej puszki pro od Nikona nie dość że tańszy, to jeszcze.... lżejszy (w przypadku używania OM-1 z gripem, bo Z9 ma grip wbudowany).
    O różnicy w jakości obrazu nawet nie będę wspominał bo szkoda słów...
    Panie co za herezje piszesz... Lżejszy od MFT? No niemożliwe.
    Oczywiście żartowałem.
    Znaczy to że zarzucisz tu "conieco" z nowego sprzętu.Taką mam nadzieję.

Awatar m_a_g
    Mieszka w
    To tu to tam :)
    Siła reputacji
    90
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez paparapa Zobacz posta
    Panie co za herezje piszesz... Lżejszy od MFT? No niemożliwe.
    Oczywiście żartowałem.
    Znaczy to że zarzucisz tu "conieco" z nowego sprzętu.Taką mam nadzieję.
    Jak tylko dojdzie i coś ustrzelę, to wrzucę. B&H twierdzi że na Z9 trochę poczekam, może być tydzień, może miesiąc, ale wierz mi że się pochwalę
    A co do wagi - Nikon ma cięższy aparat, ale dużo lżejszy obiektyw (ta wyjątkowa nowa 500 f5.6 to był powód wejścia w Nikona i kropka nad "i" przy decyzji o zakupie).
    W Olympusie odwrotnie - lekki aparat, ale do tego grip, no i M. Zuiko 150-400 to wielkie bydlę pomimo że MFT Nie chciało mi się wierzyć że 400 f4.5 na MFT jest cięższy niż 500 5.6 na FF, ale tak jest.

Awatar koza
    Mieszka w
    Polska
    Siła reputacji
    60
    Moja galeria
    @m_a_g

W końcu nie będziesz miał ograniczeń sprzętowych...a nie, przepraszam, niedługo stwierdzisz, że "za krótko". A tak serio, znajomy ptasiarz ma ten obiektyw z jakąś matrycą chyba 48MPx i jest zadowolony, a i zdjęcia super. Tyle że czasami narzeka właśnie że ciemno i krótko (i kropuje, ale może). No i zawsze jak go widziałem to auto+monopod... A ja z buta z 75-300 na szyi

Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria
    Ma być Nikkor 800/6.3 https://www.bhphotovideo.com/c/produ...0mm_f_6_3.html

DPReview TV: Ciągły AF i Tracking w OM-1 są w zasadzie takie same [jak E-M1 III], nie używaj tego https://youtu.be/F_74R6e3eLc?t=398

Ostatnio edytowane przez dcs ; 20.03.22 o 18:35