Strona 19 z 100 PierwszyPierwszy ... 917181920212969 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 993

Wątek: Pierwszy flagowiec od OM - bis

Mieszka w
    ETM
    Siła reputacji
    49
    Moja galeria
    M_a_g jest nawet gorzej, bo jak nie jesteś na fb grupie to o promocjach możesz się dowiedzieć jak te 8 szt aparatów czy zestawów przeznaczonych na kraj już jest wykupione. Czyli ich nie zamówisz w promocyjnej cenie. Cicho nic nie słychać nagle post o fajnej promocji, wchodzisz na stronę sklepów, a tam brak towaru. Choć przez ostatnie chyba 2 lata promocje częściej zaczynają być na stronie shop.olumpus i jest to trochę bardziej przejrzyste ale dotyczy to regularnych promocji wynikających z czyszczenia magazynów. Ja np o promocjach dowiaduję się z rumorsów, bo dają tam info o przecenach dla głównych rynków więc drogą dedukcji pewno u nas będzie. Albo na wątku tutaj. Kiedyś też były dostępne pełne cenniki - dzisiaj nie wiadomo skąd to brać, bo żyjesz chwilową ceną która się waha. A regularne upusty od ambasadorów zazwyczaj służą do wspierania ich poprzez kupno czegoś od nich więc masz wybór. Zwykły klient idzie do konkurencji, bo popatrzy na ceny, a tu zaczyna być całkiem podobnie.
    OM-D E-M10 Mark II + lumix g25 1.7, ED 14‑150mm F4‑5.6 II, xiaoyi 42,5 1,8. / smartfonem już nie focę

| OlyJedi Awatar viruuss
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    231
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez pstrykacz_smartfonowy Zobacz posta
    M_a_g jest nawet gorzej, bo jak nie jesteś na fb grupie to o promocjach możesz się dowiedzieć jak te 8 szt aparatów czy zestawów przeznaczonych na kraj już jest wykupione. Czyli ich nie zamówisz w promocyjnej cenie. Cicho nic nie słychać nagle post o fajnej promocji, wchodzisz na stronę sklepów, a tam brak towaru. Choć przez ostatnie chyba 2 lata promocje częściej zaczynają być na stronie shop.olumpus i jest to trochę bardziej przejrzyste ale dotyczy to regularnych promocji wynikających z czyszczenia magazynów. Ja np o promocjach dowiaduję się z rumorsów, bo dają tam info o przecenach dla głównych rynków więc drogą dedukcji pewno u nas będzie. Albo na wątku tutaj. Kiedyś też były dostępne pełne cenniki - dzisiaj nie wiadomo skąd to brać, bo żyjesz chwilową ceną która się waha. A regularne upusty od ambasadorów zazwyczaj służą do wspierania ich poprzez kupno czegoś od nich więc masz wybór. Zwykły klient idzie do konkurencji, bo popatrzy na ceny, a tu zaczyna być całkiem podobnie.
    nie wiem na jakiej podstawie twierdzisz, że promocja w Olym to kilka sztuk na cały kraj ? masz coś na potwierdzenie tych słów oprócz internetowych spekulacji ? ostatnio kupiłem w super cenie 30 makro, dałem cynk kumplowi tez kupił, czyżby przypadek lub wielkie szczęście ? odróżniasz promocje sprzedawców od promocji organizowanych przez firmę Olympus (OM) ? ten kto ma pojęcie o sprzęcie kupi to co chce, ten kto tego pojęcia nie ma kupi to co mu sprzedawca poleci z uwzględnieniem pułapu cenowego, nie wiem czy Europa jest atrakcyjna dla Olympusa (OM) w równym stopniu co USA czy Japonia, może dlatego jest jak jest ?
    Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły

Awatar koza
    Mieszka w
    Polska
    Siła reputacji
    60
    Moja galeria
    W kwestii formalnej: absolutnie nie twierdzę że kupowanie w promocji to przejaw kombinatorstwa. Z tego co tu czytam na forum jasno wynika, że w Olympusie normalna cena to cena promocyjna, a detaliczną płacą tylko frajerzy nie znający się na promocjach albo bez kontaktu z ambasadorami marki.
    I tego mi właśnie szkoda - myślę że dużo ludzi weszłoby w system gdyby mogli go normalnie kupić w ciągu roku za tyle co w przecenie świątecznej.
    Święte słowa.

Dzięki tej "strategii" jest dokładnie jak piszesz - ludzie myślą, że system jest drogi. A można było kupić M1.2 za 3 tysiące i stałki pro po 3 tysiące - ale to już trzeba wiedzieć, że jeśli chcesz kupić w sensownej cenie to musisz czekać ileśtam miesięcy. I znam osoby, które nawet nie myślą o kupnie w standardowej cenie, czekają na promocję, gdy cena spadnie o 500PLN mówią: "mało!" i czekają dalej. Im się nic nie stanie jak nie kupią kolejnego szkła, a OM się stanie (o czym też piszesz).

Co do ambasadorów, to ja nawet nie wiem czy oni "coś mogą" (mogą?) poza 10% zniżki - miałem kiedyś chrapkę na całkiem drogi obiektyw i zostałem olany przez ambasadora, który nawet nie raczył odpisać na moją wiadomości - w sumie to jej nawet nie przeczytał - czyli pewnie mnie dodał do spamerów :P A jednocześnie wszystkich zachęca do kontaktu z nim, "chętnie odpowiem na wszystkie pytania".

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    187
    Moja galeria
    Od kiedy zamkneli program OlyJedi nie kupiłem sprzętu fotograficznego Olympusa, bo ceny jednak wysokie
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Fajny ten OM-1, chyba wrócę do starego hobby. Będzie to pierwszy korpus po E-P5 - 8 lat - kupa czasu.

PS
    Co do ceny. Jak dla mnie 6700,-zł to spoko cena.
    Ostatnio edytowane przez tymczasowy_ ; 22.02.22 o 14:35

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    296
    Moja galeria
    gdzie OM-1 kosztuje 6700 ?
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar staryman
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    64
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez nightelf Zobacz posta
    Od kiedy zamkneli program OlyJedi nie kupiłem sprzętu fotograficznego Olympusa, bo ceny jednak wysokie
    Mnie się zdarzały zakupy na E-Global, cena bardzo niska, słaba gwarancja, ale obiektywy Olka wysokiej jakości, nigdy się nie przejechałem na tej kalkulacji. Szkoda że zamknięto ten portal.
    jest dobrze

Awatar r_m
    Mieszka w
    Polska
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Koriolan Zobacz posta
    podejrzewam, że to kalkulacja ceny przy zakupie na działalność gospodarczą.

Awatar r_m
    Mieszka w
    Polska
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez staryman Zobacz posta
    Mnie się zdarzały zakupy na E-Global, cena bardzo niska, słaba gwarancja, ale obiektywy Olka wysokiej jakości, nigdy się nie przejechałem na tej kalkulacji. Szkoda że zamknięto ten portal.
    W internecie już chyba funkcjonują naśladowcy / zamiennik tego portalu nazwa też trochę podobna

| OlyJedi Awatar piaseczek
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    53
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Koriolan Zobacz posta

To cena za kilka lat.