Na początek poczytaj trochę o kompozycji, centralne kadry nie zawsze są najlepszym pomysłem. Później poczytaj trochę o portretach. Wiele zasad jest wspólnych dla ludzi i kotów, a nawet dla kwiatków. Na koniec zacznij zwracać uwagę na tło (z drugiej strony, to też element kompozycji).
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
No z tłem to raczej będzie ciężko,nie przeniosę kota w inne miejsce ,tym bardziej dzikiego.
Nie o to chodzi, czasem wystarczy inny kadr lub lekkie przeniesienie fotografa w lewo lub w prawo, czasem mniejsza GO, a czasem nic nie da się zrobić i zdjęcie ląduje w szufladzie, lub funkcjonuje jako dokumentacja na jakimś kocim forum, ale nie jest ciekawe fotograficznie.
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
Z GO się zgodzę, troszkę może być przesadne, ale z kadrem środkowym nie do końca.
Jak koci łeb będzie w centrum, a przed paszczą będzie powietrze - będzie ok
Jak utniesz łapkę, ogon lub ucho to będzie be
Pół tułowia można uciąć, ale łapek nie tykamy.
Dlatego:
1 - ok
2 - ok
3 , 4, 5 - już nie
Ostatnio edytowane przez Bodzip ; 27.06.22 o 20:09
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||