Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: panasonic g9

  1. #11
    Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Dołączył
    Feb 2008
    Mieszka w
    Gorlice
    Posty
    24.341
    Siła reputacji
    459
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez m_a_g Zobacz posta
    Menu z kluczykiem, opcja RESET (to u mnie ja mam angielskie menu).
    Załącznik 248546
    Bardzo, bardzo dziękuję. Plus w pamięci
    ===edit===
    No i nie ma Jest tylko reset sieci.
    No nic, z tym da się żyć.
    Ostatnio edytowane przez Bodzip ; 1.10.22 o 08:48
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

  2. #12
    | OlyJedi Awatar wyszomir
    Dołączył
    Mar 2013
    Mieszka w
    Łódź
    Posty
    6.532
    Siła reputacji
    358
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Hej, coś spaprałem ?
    Panasonic G9 - nie działa automatyczny przełącznik wizjer -> wyświetlacz.
    Fn3 przełącza albo na wizjer, albo na wyświetlacz. Trzecia opcja - automat przełączania nie działa.
    w menu -> C'kluczyk -> Ostr/zwoln. migawki -> AF czujnika oczu jest na OFF i pole jest nieaktywne
    w menu -> c'kluczyk -> Czujnik oczu -> Przeł. wizjer/wyśw. jest ustawiony na MON (monitor). Zmiana na LVF/MON/AUTO nie działa.
    ...
    ktoś coś poradzi ?
    U mnie też automat nie działa. Z tego co pamiętam kiedyś znalazłem sposób na wyłączenie tej funkcji (denerwowała mnie i wolę przełączać obraz miedzy wizjerem a ekranem LCD ręcznie). Niestety nie pamiętam już jak to zrobiłem. Próbowałem przez ok. pół godziny ten sposób odnaleźć i nie dałem rady.
    Pozdrawiam!
    Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)

  3. #13
    Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Dołączył
    Feb 2008
    Mieszka w
    Gorlice
    Posty
    24.341
    Siła reputacji
    459
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez wyszomir Zobacz posta
    U mnie też automat nie działa. Z tego co pamiętam kiedyś znalazłem sposób na wyłączenie tej funkcji (denerwowała mnie i wolę przełączać obraz miedzy wizjerem a ekranem LCD ręcznie). Niestety nie pamiętam już jak to zrobiłem. Próbowałem przez ok. pół godziny ten sposób odnaleźć i nie dałem rady.
    No dokładnie to samo mnie spotkało. Gdzieś na grzybach na szybko wyłączyłem (jak... też nie pamiętam) i teraz kaplica z powrotem.
    Dzięki Wam za dobre chęci
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

  4. #14
    | OlyJedi Awatar wyszomir
    Dołączył
    Mar 2013
    Mieszka w
    Łódź
    Posty
    6.532
    Siła reputacji
    358
    Moja galeria
    Jestem w o tyle lepszej sytuacji że wcale nie pragnę włączać sobie tego automatu
    Pozdrawiam!
    Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)

  5. #15

    Dołączył
    Dec 2019
    Mieszka w
    Warszawa
    Posty
    167
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cześć. Problem wg mnie dotyczy nie tyle ustawień, a brudnego czujnika. Proponuję zdjąć gumową muszle okularową i dobrze przemyć czujnik. Jeżeli ten element jest brudny to automat może nie działać.
    Nie znalazłem w opcjach G9 innych ustawień niż LVF/MON/AUTO i/lub przypisanie zmiany do guzika Fn3.
    G9 | PL50-200 | PL8-18 | E-M5-II | E-M1-II | 12-100 Pro | 75 1.8 | 45 1.2 Pro

  6. #16

    Dołączył
    Nov 2019
    Mieszka w
    ETM
    Posty
    140
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Bardzo, bardzo dziękuję. Plus w pamięci
    ===edit===
    No i nie ma Jest tylko reset sieci.
    No nic, z tym da się żyć.
    Boguś ale trzeba wybrać właśnie "reset", a nie "reset sieci" "reset"(a właściwie zerowanie) wg instrukcji przywraca ustawienia fabryczne
    A tu masz filmik https://www.youtube.com/watch?v=op2Y-F29ko0&t=198s
    Aha może faktycznie być zabrudzony czujnik oka lub zaparowany wyświetlacz wizjera/czujnik
    OM-D E-M10 Mark II + lumix g25 1.7, ED 14‑150mm F4‑5.6 II, xiaoyi 42,5 1,8. / motorola g8 power 16Mpix f1.7

  7. #17
    Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Dołączył
    Feb 2008
    Mieszka w
    Gorlice
    Posty
    24.341
    Siła reputacji
    459
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez pstrykacz_smartfonowy Zobacz posta
    Boguś ale trzeba wybrać właśnie "reset", a nie "reset sieci" "reset"(a właściwie zerowanie) wg instrukcji przywraca ustawienia fabryczne
    A tu masz filmik https://www.youtube.com/watch?v=op2Y-F29ko0&t=198s
    Aha może faktycznie być zabrudzony czujnik oka lub zaparowany wyświetlacz wizjera/czujnik
    Ok, powiedz mi w takim razie czy ZEROWANIE to to samo co reset ? Bo u mnie w menu nie ma "RESET". Jest polska wersja menu. Być może to błąd tłumaczenia, ale słowo reset jest już tak popularne, że powinno być użyte.

    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	PA010427.JPG
Wyświetleń:	101
Rozmiar:	6,23 MB
ID:	248571
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

  8. #18

    Dołączył
    Nov 2019
    Mieszka w
    ETM
    Posty
    140
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Tak. "Reset" jest przetłumaczone jako "zerowanie". Czyli zerowanie pozwala na przywrócenie ustawień fabrycznych.
    OM-D E-M10 Mark II + lumix g25 1.7, ED 14‑150mm F4‑5.6 II, xiaoyi 42,5 1,8. / motorola g8 power 16Mpix f1.7

  9. #19
    Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Dołączył
    Feb 2008
    Mieszka w
    Gorlice
    Posty
    24.341
    Siła reputacji
    459
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez pstrykacz_smartfonowy Zobacz posta
    Tak. "Reset" jest przetłumaczone jako "zerowanie". Czyli zerowanie pozwala na przywrócenie ustawień fabrycznych.
    Ok, dziękuję - plus
    BTW... "zresetuj ustawienia sieci" a nie wyzeruj ustawienia sieci - normalnie brak konsekwencji
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

  10. #20
    Awatar m_a_g
    Dołączył
    May 2021
    Mieszka w
    To tu to tam :)
    Posty
    774
    Siła reputacji
    78
    Moja galeria
    @Bodzip ale w końcu ten reset rozwiązał Twój problem czy nie, bo ciekawy jestem?

Podobne wątki

  1. Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 9.06.21, 20:11
  2. Panasonic 14-42 a Panasonic G1 - kompatybilność
    By photolo in forum System micro 4/3
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 28.11.10, 15:49

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
 
Właściciel: FOMAG Sp. z o.o., Gdansk, 80-137 ul. Starodworska 1, KRS 0000341593, www.fomag.pl

Serwis wykorzystuje pliki cookies w celach reklamowych, statystycznych i do personalizacji stron. Możesz wyłączyć używanie plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej jednak może to utrudnić korzystanie z serwisu! Więcej informacji w Polityce prywatności.