Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 51

Wątek: Fotografia szkolna - E-3

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez borowik23 Zobacz posta
    no cenowo sie miesci, tyle ze chyba jednak rada Grizza jest lepsza i taki sprzęcior może też troche profesjonalniej wyglądać, a wtedy dyrekcje inaczej też na to patrzą ...
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    http://www.pstryk.pl/details:4993/hensel+eflash+kits ---> taki zestaw, nr2, by chyba był az nadto do tego typu działalnosci??
    Pytaj magików od oświetlenia....

BTW zamiast do pstryka uderzaj Do Piotra - https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=9962 - tam podany mail
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    Pytaj magików od oświetlenia....

BTW zamiast do pstryka uderzaj Do Piotra - https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=9962 - tam podany mail
    Jak uderzysz do Piotra to on Ci podpowie co wybrać.
    było sobie życie

| OlyJedi Awatar borowik23
    Mieszka w
    Piastów / Pruszków
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    napewno sie przypytam a odnosnie wczesniejszego postu na temat szumów ... do tej pory używałem KM D5D, która do mało szumiących nie należała ... tak samo Nikon D200, którego rozważam, równiez raczej do iso800 uzywalny, iso1600 raczej już do Neatimage sie nadaje ... tak wiec jestem świadom szumów, jak i jednoczesnie jakości optyki oraz cropa który przy moich zapędach sportowo-przyrodniczych, może za jakiś czas naprawde pomóc

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar black_bird
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    ze swiatłem studyjnym 2 x zapomnisz o szumach, mysle, ze dobrze podpowiadaja userzy z 14-54 i 50 f2,0. Do tego FL 50R na dopalanie na wprost bedziesz mial gratis. Ja zaczałem od tanszych Delicacy, jestem za tę cenę usatysfakcjonowany. Robilismy w maju komunie sw., kosciol ciemny bardzo, dostalismy zgode na doswietlenie, dzieci w ławce wychodziły nam tak..
    Ostatnio edytowane przez black_bird ; 3.06.08 o 12:03

Mieszka w
    Piastów / Pruszków
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    nie powiem, jak na moje oko, fajne te zdjęcie ładnie doświetlone, etc no to chyba będzie trzeba sie targnąć na oświetlenie, szumy nie są dla mnie wielką przeszkodą, nie zamierzam poza iso800 wychodzić normalnie, a tutaj mozna sobie na spokojnie przy iso100 majstrować z oswietleniem

| OlyJedi Awatar konukera
    Mieszka w
    Wafka
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    na moje oko to blysk za mocny - po 1 widac go, po 2 sukienka przejarana... edit: zrozumialem ze lampa nie na aparacie... wiec nie jest to de facto doswietlenie, ale tak czy siak zdjecie przeswietlone

tak mysle po co obiektyw makro 50 f2 do zdjec np. grupowych... to sie nie nada... jak brac to 11-22 z 14-54 albo chyba lepiej zestaw z 12-60... pomysl jak nie bedziesz mogl ogarnac calej klasy bo sie nie odsuniesz bo klasa mala ? a dzieci ludzie zdjecia w klasie... absolutnie szeroki kat jest potrzebny
    Ostatnio edytowane przez konukera ; 3.06.08 o 13:44
    I'm so happy with my new black body.
    Fotografia reklamowa, eventy, konferencje, Warszawa - http://www.fantasmatic.pl/

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    14-54 starczy spokojnie...

a 50 przyda się do portretów... przecież nie tylko grupówki w szkołach się robi.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar MicSzu
    Mieszka w
    Wioska
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Bierz E-3+ZD14-54+ZD50/S30+ZD50-200+FL50R+ światełko studyjne A za jakiś czas dokupisz sobie jakąś puszkę na backup
    E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    po kiego 50-200?

Mieszka w
    Piastów / Pruszków
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    no własnie tez myśle po kiego ... raczej zostane przy zestawie który grizz polecal ...