Badyle jak badyle, ale swiatlo cudo.
Badyle jak badyle, ale swiatlo cudo.
Jesli przesladuje cie pokusa, uciekaj powoli aby mogla cie dogonic
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
OK. Cofam to co powiedziałem. Światło zachodnie rulez![]()
XZ-2; O-MD E-M10, mZ: 9-18mm, 25mm, 45mm, 75-300mm | Moje fotki - zapraszam do oglądania, komentowania, krytyki.
Ostatnia seria cudna! I to światełko![]()
Lola vel Sharlotta>>Sekretarka Prezesa TWA<<
<3 Pierwszy zmarzluch forumowy <3
Nie jestem starą babciąZlotowiczka: 7
Światło pięknie uchwycone.
E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=
Ostatnia seria z przepięknym światłem, uwielbiam ten kolor, 117. i 118. z pająkiem najbardziej mi podchodzą. Wolę kadry czystsze, bardziej uporządkowane.
Pozdrawiam
Badyle są oklepane do znudzenia. Robi się je kiedy w człowieku kompletna pustka. Bez jakiegoś rewolucyjnego pomysłu nie da się w tej dziedzinie nic zrobić. Hmm... może freelensing mógłby coś zmienić? W sumie nie freelensowałem jeszcze obiektywem 300mm.
Tu pomysł przyszedł ad hoc. Po pierwsze światło, po drugie chwila. Może nie da się niczego powtórzyć w tej akurat krótkiej chwili, ale można zapamiętać czego nie robić następnym razem, jak lepiej wykorzystać światło i przede wszystkim jakie miejsce wybrać na temat zdjęć. Tu, będąc w drodze, niestety pod ręką była tylko nieco przywiędła łąka lub łan oklapłej, nieco zbrązowiałej kukurydzy. Na szczęście to nieostatni zachód.
---------- Post dodany o 00:58 ---------- Poprzedni post był o 00:56 ----------
Trochę żałuje, że nie zdążyłem w sensowny sposób zrobić makro pajączka z wykorzystaniem tego światła.
---------- Post dodany o 01:01 ---------- Poprzedni post był o 00:58 ----------
Przez chwilę zastanawiałem się nawet po co ja pstrykam, zamiast popatrzeć sobie przez obiektyw.![]()
Oba z wrzutki mi się podobają, ze wskazaniem na 121.