Mnie tez podoba się ta ostania seria, no może z wyjątkiem 39g (kolor zbyt nachalnie rzuca się w oczy). Bardzo fajnie, ciekawie i nieszablonowo.
Mnie tez podoba się ta ostania seria, no może z wyjątkiem 39g (kolor zbyt nachalnie rzuca się w oczy). Bardzo fajnie, ciekawie i nieszablonowo.
Hades a czym to robiłeś (aparat i obiektyw)? Mnie też to freeeeeeeeeefocenie chodzi po głowie tylko jak zwykle czasu nie mam. Ja chce się pobawić Heliosami ale z dołożoną przejściówką od OM bo zauważyłem bawiąc się na balkonie, że m42 ładnie wchodzi w środek przejściówki i trochę mniej światła wpada![]()
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Łeeeeeee, no super ta ostatnia seria PanieCmok
![]()
Lola vel Sharlotta>>Sekretarka Prezesa TWA<<
<3 Pierwszy zmarzluch forumowy <3
Nie jestem starą babciąZlotowiczka: 7
Fajna, spójna ta wrzutka.
Dzięki za odwiedziny i komentarze.
E-PL1 i ZD 9-18. Ale zwykły kit 14-45 też się sprawdza. Podkreślam, że mowa o szkłach systemu 4/3.
Wyjdź 10 minut wcześniej tam gdzie sobie zaplanowałeś. Aparat przed siebie, obiektyw w drugiej ręce (aparat warto obrócić w stronę ciała by nie złapał większego paprocha prosto w matryce). W takim ujęciu wszystko zaczyna być ciekawe, nawet kamyk na drodze. Ludzie nawet nie wiedzą, że ich fotografujesz, bo obiektyw jest skrzywiony, a mocując się z nim i wyglądasz jakbyś właśnie zepsuł aparat.
Przejściówka tylko utrudnia. Chodzi o odległość obiektywu od matrycy. Bez przejściówki można zbliżyć obiektyw i uzyskać ostrość na nieskończoność. Inaczej robi się z niego obiektyw makro.
Podoba mi się to.
M. Tichy
przychodzisz do mnie z siekierą, to znaczy że też nie jestem Ci obojętny ...
38. Super. Lubie takie proste kadry i mocne kolory.
Kolejne retro zdjęcia to jednak nie mój klimat.
Ostatnio edytowane przez apz ; 20.06.13 o 19:16
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Hades dzięki za info na pewno wcześniej czy później skorzystam. Na razie to wpadłem po uszy w klisze i przestaję się dziwić, że Wuzet za jednym wyjściem kilka filmów wyrabia![]()
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Jam niegodzien tego porównania. Krwi i potu wiele przede mną.
Optyka, choć rozmyślnie, zepsuła to ujęcie. Uznałem, że kadry współczesne, niewspółcześnie trzeba popsuć. A ratunek w inną perspektywę się zmienia.
Freelensing jest jak klisza. Wiele godzin w terenie i ciemni. Oglądanie materiału z wypiekami i oczekiwanie czy cokolwiek pozostanie po selekcji. Możesz mieć dwa uzależnienia, bo kto bogatemu zabroni.