fajne trasze
fajne trasze
Gdzie takie niebo dają ?![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
na moście Bogdan, na moście![]()
W stolycy. Marzec zeszłego roku. Aż trudno uwierzyć. No dobra, troszkę podrasowane.
---
W ramach eksperymentów fotografia uliczna w nieco innym, freelensingowym i stylistycznym ujęciu. Zaczęło się od pierwszego zdjęcia. Od suwaczka do suwaczka, tak to się potoczyło.
Przy okazji drobna prośba od moderacji, gdyby ktoś chciał skomentować zdjęcie, niech zacytuje tylko to do którego się odnosi.
39.a
39.b
39.c
39.d
39.e
39.f
39.g
39.h
39.i
39.j
39.k
39.l
39.m
Ja napisze ogólnie czyli odniosę się od 39a do 39h. Podoba mi się ten styl - możesz wstawiać dalej![]()
. Z resztą ja lubię wszelkiego rodzaju dziwactwa a obróbka też mi się podoba i wyszła jak ściuchrane XIX'sto wieczne foty. Najbardziej do tego stylu pasuje 39a bo i budynek też pewnie z tamtego okresu albo i starszy
![]()
![]()
Ostatnio edytowane przez CzaRmaX ; 17.06.13 o 19:57
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Rowerowy parking przypadł mi do gustu. Jedynie ziarenko odrobinę zbyt liczne i przez to zacierające obrazek w budyń. Ale i tak sie mi spodobał.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Prawie jakbym album ze zdjęciami moich rodziców z lat 70-tych otworzyłTylko tam trochę mniejsze ziarno było
Fajny eksperyment, podoba mi się.
The question is, who cares?
Dzięki za komentarze.
APZ, wszystkie te zdjęcia nawet w RAW-ie charakteryzuje specyficzny "budyń". Często mają bardzo małą głębie ostrości. Często pole ostrości pokrywa się z jedną z płaszczyzn fotografowanej sceny. W przykładzie z rowerami ostra jest tylko powierzchnia chodnika w ograniczonym zakresie, wszystko co nie należy do tej płaszczyzny wychodzi z ostrości (czyli de facto GO jest płytka). A jeszcze dochodzą efekty związane z wpadającym światłem między obiektywem i aparatem, co obniża kontrast. To celowy, niekorygowany zabieg, wynikający z techniki. Skoro wspomniałeś o rowerach, pokaże je w oryginale poniżej.
Piękna ta Twoja "ostatnia" wrzutka.
Świetne kadry, ciekawe ujęcia - no i "wołanie" - super.
Pozdrawiam.