Droga rzeczywiście jak bajka. Moja żona by się ucieszyła, bo... zawsze mamram na nasze drogi...a to dziury, a to źle linie namalowane, a to pochylenie zakrętu itd.
Droga rzeczywiście jak bajka. Moja żona by się ucieszyła, bo... zawsze mamram na nasze drogi...a to dziury, a to źle linie namalowane, a to pochylenie zakrętu itd.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Zdjęcia fajne, dla mnie najlepsze 53.
Jeśli nawet jesteś w mniejszości, prawda zawsze pozostanie prawdą.
@Bodzip na pewno by się Wam drogi tamtejsze podobały... szczególnie zakręciki 180*-270* przy nachyleniu 15% pod górę... a obok przepaść w dół
Ale na szczęście prawie na całej długości są solidne murki - raczej rozwalisz auto nim się stoczysz w dół.
To samo miejsce - warunki "ciut" inne:
56.
57.
58. I widok na Tagananę
![]()
@August68 - sorki za offtop - u mnie w BN nie ma tak radykalnych zakrętów, ani przepaści. Choć ostre serpentyny są. I na nich sporo, bardzo sporo krzyży. To ci co nie wyrobili. A z komunikatów lokalnych mediów wynika, że to były rejestracje z Warszawy, Poznania, wybrzeża.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Teraz mi zdjęcie 57 "leży". Ale z małym ale.
Nie do końca pasuje mi horyzont w połowie wysokości kadru.
Ja albo bym przyciął niebo. Albo "dołożył " dołu.
Ps. @August68 a co powiesz na podobna drogę z Twojego opisu, bez żadnych zabezpieczeń.
Może też być w wersji szutrowej. Ale wiadomo że tam się jeździ wolniej.![]()
Ostatnio edytowane przez paparapa ; 11.02.23 o 22:34
@Bodzip - nie ma sprawy - off-topy to "sól i pieprz" każdego forum
Znam bieszczadzkie serpentyny - ale wierz mi - daaaaaaleko im do tego co jest na Teneryfie...
Chyba najbardziej zbliżone są te na drodze pomiędzy Cisną a Jabłonkami - jest tam kilka rzeczywiście niezłych zawijasów.
Mój Teść zawsze jako najgorszy przykład na drodze podawał "zakręt śmierci" nad Szklarską Porębą - dla mnie to po prostu zakręcik...
Fakt, że Teść pamiętał go jeszcze z czasów kiedy nie było tam drzew - wtedy rzeczywiście można się było "zapatrzeć" i pojeeeechać prosto w dół.
A "krzyże na drodze" - cóż, chyba jeszcze długo zostaną na naszych drogach...
EDYT:
@paparapa zauważam, że to niestety mój częsty problem - lubię umieszczać horyzont w połowie zdjęcia.
W tym akurat przypadku nie za bardzo mogłem inaczej - zdjęcia to panorama z dwóch poziomych kadrów - nie było jak inaczej jej złożyć.
Powinienem zrobić 3-4 ujęcia pionowe i wtedy złożyć panoramę z innym ułożeniem horyzontu.
Ostatnio edytowane przez August68 ; 11.02.23 o 22:36
@Bodzip musisz pojechać do Bośni. Tam momentami ma się wrażenie jazdy alejką cmentarną. Wręcz stoją przy drodze kapliczki....
@koronax dołu ponoć nie ma. A przycięcie góry równoważy trochę kadr.
Wolę osobiście lepszy kadr , nawet kosztem ładnego nieba.