Na zdjęciu 8 ostrość jest perfekcyjnie ustawiona na niebo![]()
Ładne widoki i fajnie sobie przypomnieć Kanary.
Na zdjęciu 8 ostrość jest perfekcyjnie ustawiona na niebo![]()
Ładne widoki i fajnie sobie przypomnieć Kanary.
Było El Teide o zachodzie - to teraz o wschodzie...
Zazwyczaj niestety tak wyglądają
9. Przed wschodem
10. Wschód
11. Po wschodzie
Jak widać - na kolorowe chmury raczej ciężko liczyć. Byłem na Teneryfie 5 razy ( w sumie ponad 7 tygodni) i kolorowy wschód widziałem może 2-3 razy.
Zazwyczaj, przy czystym niebie wschód wygląda tak: ciemno, ciemno, trochę jaśniej i ... buch lampa słońca.
Do El Teide jeszcze na pewno wrócę, jest tam co fotografować...
Teneryfa to właściwie jedna wielka góra wystająca z Atlantyku, ale wyróżnia się na niej kilka górskich pasm - w centrum jest to właśnie El Teide, na północnym wschodzie Góry Anaga, a na południowym zachodzie Góry Teno.
Najbardziej znanym miejscem w masywie Teno jest oczywiście Masca, ale dzisiaj zapraszam na sam kraniec tych gór - Punta de Teno.
12.
13.
14. Faro de Punta de Teno.
Na Punta de Teno prowadzi droga, która jest bardzo często zamykana ze względu na osuwające się skały. Przejazd droga jest sam w sobie emocjonujący bo trasa jest dość kręta, z kilkoma tunelami i siatkami opinającymi co bardziej strome ściany skalne. A i tak mimo tych siatek często na drodze widać sporo mniejszych głazów czy kamieni.
Mieszkam na wyspach od 7 lat, a mimo tego fajnie na te zdjęcia popatrzećBardzo ładne kadry
Ciekawe miejsca i ładne plenery.
pozdrawiam Wiejo
@Hrr pozytywnie zazdroszczę - odkąd poznałem "Kanary" to powtarzam, że na emeryturze się tam przeprowadzę... No chyba, że wygra Barcelona, bo to miasto kocham chyba jeszcze bardziej.
Coś wspomniałem o Masce - mały przegląd "historyczny"
15. 2007 i Pentax
16. 2017 i Nikon
17. 2021 i Olympus
![]()
mega przyjemne w odbiorze te foty
na kilku faktycznie ostrość ci pouciekała - ale foty pokazują że warto tam się w końcu wybrać![]()
Ostatnio edytowane przez gulasz ; 3.01.22 o 02:32
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Diuny Maspalomas bardzo fotogeniczne.
Moim zdaniem fajniejsze (no i bardziej rozległe) są wydmy w Parku Narodowym Corralejo na Fuercie.