Strona 15 z 16 PierwszyPierwszy ... 513141516 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 152

Wątek: Islas Canarias Augusta

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Wczoraj był taki fajny wulkaniczny film na kanale Love4kNatura. Tam właśnie taki mostek wulkaniczny widziałem jak na Twoim 179.
    Hawaje i oczywiście Kilauea.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    99
    Moja galeria
    To jest to samo "okienko" które widać na 150, 152, 153. Tylko tam z dużo większej odległości.
    O ile wiem, to do samego mostka nie ma żadnego szlaku.

tt
    Gość
    @August68 - przejrzałem cały wątek. Nie widziałem, może przegapiłem: La Gomera. Byłeś? Widziałeś? Warto brać aparata czy kompakt styknie? Lecę niedługo.

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    99
    Moja galeria
    Na Gomerze byłem - ale tylko jeden dzień, na objazdowej wycieczce.
    Nie urzekła mnie specjalnie, dlatego na dłużej na nią nie wróciłem.
    Ale jest kilka miejsc, które warto zobaczyć.
    Wrzucę na szybko kilka zdjęć:
    180.

181.

182.

183. Najbardziej znana góra na Gomerze

184.

185.

Nie miałem tego dnia szczęścia do pogody - nad wyspami była Kalima, Teneryfa (na której wtedy byłem się paliła), powietrze było mało przejrzyste.

Poniżej najbardziej znane miejsce na Gomerze - Park Garajonay. Tutaj z kolei bardzo by się przydały mgiełki lub chmurki, bo dopiero wtedy to miejsce nabiera uroku
    186.

187.

"Problemem" Gomery jest niedostępne wybrzeże i właściwie brak plaż - dlatego nie jest tak popularna wśród typowych wczasowiczów
    188.

189.

Ale jest tam sporo pięknych miejsc, zwłaszcza dolin porośniętych lasami i ewentualnie wykarczowanych pod różne uprawy
    190.

Nie wiem, jakie masz plany - stacjonarne czy "ruchome" - czyli czy wynajmiesz samochód by trochę pojeździć.
    Ja zazwyczaj wynajmuję samochód i sporo jeżdżę - także w poszukiwaniu miejsc pod wschody i/lub zachody słońca dlatego zawsze mam ze sobą aparat i - obowiązkowo - statyw.
    Myślę, że warto zabrać aparat - wystarczy z jakimś uniwersalnym szkłem, bo szkoda byłoby żałować straconych okazji.

tt
    Gość
    Dziękuję bardzo.
    Planuję 3 noclegi na Teneryfie i 4 na La Gomerze.
    Samochód tak, ale generalnie zamierzamy wędrować po kilka godzin dziennie po tamtejszych szlakach.
    Wschody i zachody również są w planie, ale z tego co widziałem i czytałem, to nie ma się co napinać tam na jakieś mega fotki.
    Bardziej planujemy złapać trochę słońca, utyrać się wędrując tu i tam i dobrze się bawić.
    Szukałem zdjęć z tamtych rejonów na Flickrze, na 500px... No czapy nie urywa.

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    99
    Moja galeria
    Też uważam, że na Gomerze nic super atrakcyjnego nie znajdziesz, aczkolwiek znam takich, co twierdzą, że to najlepsze miejsce - właśnie na spokojne wędrowanie, bo nie ma tylu ludzi.
    Teneryfa - to inna "bajka" - tam wszędzie znajdziesz rewelacyjne rzeczy - do oglądania i do fotografowania.
    Ale ja "maniak Teneryfy" jestem, więc ...
    Wiesz już gdzie na Teneryfie będziecie? Bo może coś doradzę.
    A - gdybyście wypożyczali samochód to polecam firmę CICAR - zawsze z nich korzystam i nigdy się nie zawiodłem.

tt
    Gość
    Pierwszą noc mamy blisko lotniska. Rano od razu na prom.
    Na Gomerze mamy bazę przy granicy Parku Narodowego Garajonay.

A potem w sumie półtora dnia na Teneryfie:
    Pico del Teide, „Roques de Garcia”, Chinyero. Jakieś miasteczko, jakaś plaża o zachodzie.

W sumie będę się czuł jak u siebie. Krzaki i drzewa

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    99
    Moja galeria
    Półtora dnia to straaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasznie mało
    Ale skoro będziesz na El Teide to już nieźle.
    Jeśli macie w planach wjazd na górę to warto kupić bilety przez internet - chociaż może o tej porze roku nie będzie kolejek.
    Jak myślisz o wejściu na sam szczyt - trzeba mieć pozwolenie - o które trudno, bo mało ich udzielają i są na konkretny dzień i godzinę.
    Ja na Teneryfie byłem 6 razy - a na Teide 3 (pozostałe 3 razy kolejka nie jeździła - 2 razy przez wiatr, raz przez oblodzenie) - ale nigdy na samej górze - nie udało się zdobyc pozwolenia.
    Ale ja zwykle bardziej "w sezonie" jeżdżę.

tt
    Gość
    Będzie co ma być. Prognozują przyjemne 22+ i nawet niezbyt wietrznie.
    Ahoj przygodo

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    99
    Moja galeria
    Jasne
    I tak zazdroszczę - Teneryfa to dla mnie najpiękniejsze miejsce na Ziemi.
    Cokolwiek Ci się uda zobaczyć - będziesz Pan zadowolony

Uprawnienia umieszczania postów