Strona 23 z 25 PierwszyPierwszy ... 132122232425 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 247

Wątek: Strefa diet

  1. #221
    Zwycięzca popRAWki Awatar paparapa
    Dołączył
    Jan 2018
    Mieszka w
    Wrocław
    Posty
    3.961
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Ja robię własny chleb. Czyste produkty, żadnej chemii.
    A skąd bierzesz te czyste produkty Bogdanie. Z chęcią bym zakupił trochę dobrego jedzenia.

    Jeśli nawet jesteś w mniejszości, prawda zawsze pozostanie prawdą.



  2. #222
    Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Dołączył
    Feb 2008
    Mieszka w
    Gorlice
    Posty
    24.367
    Siła reputacji
    459
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez paparapa Zobacz posta
    A skąd bierzesz te czyste produkty Bogdanie. Z chęcią bym zakupił trochę dobrego jedzenia.
    No cóż - woda z własnej studni,
    mąka z młyna od znajomego (zazwyczaj biorę po 10 kg)
    zakwas własnej produkcji (czasem na drożdżach ze sklepu)
    sól z Wieliczki (jak była PISiorska impreza, w komorze Warszawa - gdzie fotografowałem, to dostałem zapas chyba na 5 lat)
    No żeby się wściekł to nie ma tu chemii
    ...
    Wysłać ? za jakieś 2 - 3 tygoddnie będę znowu piekł
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

  3. #223
    | OlyJedi Awatar koronax
    Dołączył
    Sep 2008
    Mieszka w
    silesia
    Posty
    4.454
    Siła reputacji
    282
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    No cóż - woda z własnej studni,
    mąka z młyna od znajomego (zazwyczaj biorę po 10 kg)
    zakwas własnej produkcji (czasem na drożdżach ze sklepu)
    sól z Wieliczki (jak była PISiorska impreza, w komorze Warszawa - gdzie fotografowałem, to dostałem zapas chyba na 5 lat)
    No żeby się wściekł to nie ma tu chemii
    ...
    Wysłać ? za jakieś 2 - 3 tygoddnie będę znowu piekł
    Weź chlebek na zlot.
    Dasz ludziom spróbować.

  4. #224
    Zwycięzca popRAWki Awatar paparapa
    Dołączył
    Jan 2018
    Mieszka w
    Wrocław
    Posty
    3.961
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    No cóż - woda z własnej studni,
    mąka z młyna od znajomego (zazwyczaj biorę po 10 kg)
    zakwas własnej produkcji (czasem na drożdżach ze sklepu)
    sól z Wieliczki (jak była PISiorska impreza, w komorze Warszawa - gdzie fotografowałem, to dostałem zapas chyba na 5 lat)
    No żeby się wściekł to nie ma tu chemii
    ...
    Wysłać ? za jakieś 2 - 3 tygoddnie będę znowu piekł

    Nie, bardzo dziękuję Bogdanie. Nie jem chleba i mąki już od dwóch lat, pozbywając się wielu współczesnych dolegliwości, i bardzo mi z tym dobrze.
    Obawiam się że w Twojej mące jest glifosat i parę innych "suplementów" . No chyba że zawozisz do młyna, jak kiedyś mój dziadek, swoje zdrowe ziarno.
    Właściwie nie ma już chyba upraw wolnych od tego paskudztwa.
    Życie zrobiło się ostatnimi czasy szalenie skomplikowane.

    Jeśli nawet jesteś w mniejszości, prawda zawsze pozostanie prawdą.



  5. #225
    | OlyJedi Awatar koronax
    Dołączył
    Sep 2008
    Mieszka w
    silesia
    Posty
    4.454
    Siła reputacji
    282
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez paparapa Zobacz posta
    Nie, bardzo dziękuję Bogdanie. Nie jem chleba i mąki już od dwóch lat,
    Jeśli to nie tajemnica, to możesz napisać co jesz zamiast chleba. Czy może poprostu jakoś inaczej się odżywiasz unikając chleba i mąki . Kiedyś M. Gessler mówiła że też chleba nie je.

  6. #226
    Zwycięzca popRAWki Awatar paparapa
    Dołączył
    Jan 2018
    Mieszka w
    Wrocław
    Posty
    3.961
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez koronax Zobacz posta
    Jeśli to nie tajemnica, to możesz napisać co jesz zamiast chleba. Czy może poprostu jakoś inaczej się odżywiasz unikając chleba i mąki . Kiedyś M. Gessler mówiła że też chleba nie je.
    Nie potrzebuję jeść nic zamiast chleba, czyli wypełniacza. Jedząc np. mięso z jakąś sałatką, po co mi do tego chleb?
    To tylko kwestia przyzwyczajenia.

    Jeśli nawet jesteś w mniejszości, prawda zawsze pozostanie prawdą.



  7. #227

    Dołączył
    Apr 2011
    Posty
    86
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    [QUOTE=Tadeusz Jankowski;1422453]"Np. do mąki białej by sie nie zbijała w bryły {aby byla sypka }dodaje sie sproszkowanego aluminium }, co nam jakom konsumentom raczej nie służy, ale kto by sie tym przejmował/"

    To jest fejk?
    Najpierw napisz pytanie po polsku, bo nie znam takiego polskiego słowa.
    Mogę sie domyslać, że wątpisz, ale na to juz nie mam wpływu.
    Jak sie chce to sie człowiek dowie dużo o tym, co jest dodawane do jedzenia i czym to jedzenie jest.
    Kiedyś podręczniki dowodziły czarno na białym, co jest dla człowieka zdrowe, a co nie, i jakie tego sa skutki.
    Dziś marketing i tzw. świat naukowy pisze na zlecenie naukowe traktaty o tym, że to co wczoraj powodowalo choroby i zgony, dziś jest niczym niegrożnym itd.
    I to dotyczy nie tylko tego co jemy, w co sie ubieramy, czym oddychamy ale tego co przenika nasze ciała.
    Smog elektroniczny na razie jest chyba na cenzurowanym, ale żniwo zbiera okrutne, ale dla większości to abstrakcja i wymysł oszołomow itp.
    Nieświadomość szkodzi , ale przynajmniej nie boli i nie rodzi stresów, lepiej spać spokojnie.

    - - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
    .

  8. #228
    | OlyJedi
    Dołączył
    Jan 2004
    Posty
    3.222
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    To w końcu wiadomość o dosypywaniu sproszkowanego aluminium do mąki, żeby się nie zbrylała, to fejk, czy nie fejk?
    TJ

  9. #229
    Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Dołączył
    Jul 2007
    Mieszka w
    Poznań
    Posty
    12.520
    Siła reputacji
    217
    Moja galeria
    Google nawet nie zna takiej „wiadomości”.
    www.epicure.pl | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | daj lajka

  10. #230
    Awatar Hiszpan63
    Dołączył
    Jan 2018
    Mieszka w
    Warszawa
    Posty
    547
    Siła reputacji
    117
    Moja galeria
    Nie trzeba dodawać aluminium do mąki , ponieważ ono tam jest . Podobnie jak w herbacie , pieprzu , cukrze , właściwie to we wszystkich zbożach i bez względu na skład we wszystkich produktach przechowywanych w puszkach . Podwyższone stężenie wystąpi w produktach pieczonych w folii aluminiowej i w niej przechowywanych . Aluminium czyli Glin , to nader powszechny pierwiastek i można się go doszukać niemal wszędzie . dezodoranty i kremy też go zawierają . Niby go wydalamy , ale częściowo się odkłada w całym organiżmie . Nie ma dla niego barier , ponieważ wciągnąc go można oddechowo , pokarmowo i przez skórę .

    Pozyskiwanie , obrobienie do stadium mikroproszku , a potem dodawanie do czegokolwiek byłoby nieekonomiczne i pracochłonne . I oczywiście trujące , bo są pewne normy przyswajania ustalone przez naturę.

Podobne wątki

  1. Czerwona strefa
    By fret in forum HydePark
    Odpowiedzi: 1999
    Ostatni post / autor: 27.02.22, 12:20
  2. Strefa Militarna 2012
    By cezdeville in forum Ocena zdjęć
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 15.07.12, 11:04

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
 
Właściciel: FOMAG Sp. z o.o., Gdansk, 80-137 ul. Starodworska 1, KRS 0000341593, www.fomag.pl

Serwis wykorzystuje pliki cookies w celach reklamowych, statystycznych i do personalizacji stron. Możesz wyłączyć używanie plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej jednak może to utrudnić korzystanie z serwisu! Więcej informacji w Polityce prywatności.