Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Problem z C-725UZ

Awatar valdizg
    Mieszka w
    Philadelphia
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Problem z C-725UZ

Witam! Mam c-725UZ i ostatnio zaczął się tak jakby zawieszać po zrobieniu zdjęcia (oczywiście zdjęcie jest kaszana) długo zapisuje, długo reaguje na wywoływane funkcje itp. Wtedy muszę wyłączyć baterie i podłączyć z powrotem, jest wszystko OK do następnego zawieszenia. Akumulatorki 4xHR6 duracell 2650mAh prawie nówki, karta OLYMPUS XD M1GB, zastanawiam się czy może karta zaczęła świrować mam jeszcze 128MB standard ale jak na złość na żadnej się teraz nie zawiesza. Proszę o jakieś podpowiedzi co z tym fantem zrobić? Dzieki.
    OLYMPUS C-725UZ

| OlyJedi Awatar Don Pedro
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Mam taki aparat i nawet od czasu do czasu uzywam i z tego co wiem z doświadczenia to aparat jest w stanie obsłużyć kartę do 512mb.Mam karte 256 i powiem Ci, że aparat mój też się zawiesza niekiedy przy zapisie ostatnich zdjęć, lub "miele" nieraz nawet do 1min nim zapisze dane i to wcale nie w TIFie, pewnie taki jego urok. Aparat jest wolny i ma tendencje do bardzo wysokiej aberracji chromatycznej, ale go lubię i nadal nim pstrykam, mimo posiadania E400. Ciekawe ile taki UZet jest dziś wart? Pozdrawiam

Awatar valdizg
    Mieszka w
    Philadelphia
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Z tego co gdzieś na stronie Olympusa znalazłem to obsługuje on karty 1gb, i nie było takiego problemu wszystko działało normalnie, dopiero od paru tygodni tak się zachowuje i to nagminnie, dwa trzy zdjęcia i zawiecha.
    OLYMPUS C-725UZ

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    No proszę, mam podobny problem. Po zwisie, reset w postaci wyciągnięcia baterii, zdjęcie wygląda jakby było mocno prześwietlone, niewiele na nim widać. Aparat ma 3 lata ale był niewiele eksploatowany, karta 128 wystarczała w zupełności, teraz chcę zmienić na 1gb ale nie mam pewności czy on ją obsłuży. Jakiś czas temu szukałem danych na ten temat i... słabo szukałem bo nie znalazłem. Co do tej usterki, ciekawe czy wszystkie modele tak mają?

Awatar valdizg
    Mieszka w
    Philadelphia
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    jakby ktoś tutaj zaglądnął i szukał jakiejś info. odnośnie kart xD i kompatybilnośći to podaje link
    do serii olka C tam też można wybrać inne serie

http://www.olympusamerica.com/cpg_se...series=cseries

a tak nawiasem mój olek jak się zawieszał tak nadal się zawiesza na kartach 16/128/M1GB
    OLYMPUS C-725UZ

| OlyJedi
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    ja ostatnio testowałem na moim olku (725uz przed sprzedażą - udało się ) kartę 2 gb m+ i byłem w szoku bo bez problemu działał i się nie zawieszał.
    może jednak jakiś problem z aparatem ??

| OlyJedi Awatar furmun
    Mieszka w
    opolszczyzna
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Po roku czas odświeżyć wątekwszak to modele już chyba powoli przechodzące do historii.
    Jako ,że mam jeszcze C-720UZ a różnią się niewiele z C-725UZ
    Olympus C-725 UZ- http://www.letsgodigital.org/en/came.../573/show.html

Olympus C-720 UZ - http://www.letsgodigital.org/en/came.../232/show.html

Miałem identyczne objawy w całym przedziale czasowym co użytkownicy w powyższych postach zawieszał się co jakiś czas miałem i dalej mam wrażenie ,że bardzo "męczył" baterie ta bolączka była chyba urokiem tego modelu w pewnych egzemplarzach.
    Dlaczego tak sądzę? kupując ten model jeszcze dwóch moich kolegów też go zakupiło czyli razem 3 te same modele i te same problemy ,ale najbardziej doskwierały mi osobiście hot pixele na długich czasach naświetlania.
    W zeszłym roku chcąc"pamiątkowo"sfotografować obłoki srebrzyste jakie było można zaobserwować ,hot pixele spowodowały ,że dziś mam E-620.

Obecnie ,wizjer elektroniczny przestał działać, i zawiesza się coraz częściej(koledzy już zapomnieli ,że taki model posiadali) ,ale pomimo to dał mi wiele satysfakcji .
    Aby nie zapomnieć o nim całkiem służy mi w duecie z starą karta TV jako kamera monitorująca ,coś tam czasem

pozdrawiam
    "f.n" E-620 ...