Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: OMD E-10 Mk IV + Stroboss 36MFT

  1. #1

    Dołączył
    Nov 2021
    Mieszka w
    Śląsk
    Posty
    1
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

    OMD E-10 Mk IV + Stroboss 36MFT

    Witam wszystkich,
    jestem tu zupełnie nowy - na forum i w systemie m4/3.
    Problem jak w temacie. Podłączona do body lampa nie błyska, mimo że aparat najprawdopodobniej "widzi" lampę bo w trybie M (aparat) sam ustawia czas na 1/160s. Wejście w menu aparatu info o wersji firmware pokazuje 3 pozycje: wersja firmware body, obiektywu oraz właśnie lampy.
    Lampa nie jest ustawiona na żadne Master/Slave. Ikonka antenki na wyświetlaczu lampy nie jest aktywna. Nie jest też aktywna ikonka przekreślonej błyskawicy (błysk wyłączony). Lampa nie błyska na żadnym swoim trybie (TTL,M Multi).
    Dodam, że lampa wbudowana w body działa bez problemu. Udało mi się jedynie wyzwolić tego Strobossa zdalnie poprzez fotocelę (S2). Proszę nie ochrzaniajcie mnie jeśli źle adresuję wątek. Nie wiem czy oddawać aparat do serwisu czy odesłać lampę....
    Poruszam się na wózku inw. więc wybierałem zakupy w sieci, a blisko mnie nie ma żadnego fachowego sklepu/salonu, aby sprawdzić body i lampę z innymi konfiguracjami. Dodam, że kilka razy resetowałem body do ustawień fabrycznych i nadal to nie działa... Może ktoś coś podpowie?

  2. #2
    Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Dołączył
    Feb 2008
    Mieszka w
    Gorlice
    Posty
    22.904
    Siła reputacji
    446
    Moja galeria
    Żadna lampa nie zadziała jeśli masz ustawiony tryb cichy - czyli migawkę elektroniczną.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||popieram stopkę Krakmana ||

  3. #3

    Dołączył
    Sep 2017
    Mieszka w
    Valence FR/Kourou (Gujana Francuska)/Warszawa
    Posty
    85
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria
    Zadziala, ale z dluzszym czasem synchronizacji. I trzeba oddzielnie na to zezwolic grzebiac w czelusciach menu. Przynajmniej w EM1 II. Czy jest taka mozliwosc w 10ce,to nie wiem.
    Ala fakt-pewnie problem kolegi wlasnie z trybu cichego sie bierze.

Podobne wątki

  1. Melke MK320 vs Quadralite Stroboss 36
    By TAtomicus in forum Co kupić ?
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 4.11.19, 14:54
  2. Stroboss 60 evo
    By blade100 in forum Oświetlenie micro 4/3
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 17.05.18, 13:41
  3. Quadralite Stroboss 36 do m4/3
    By Iwo in forum Oświetlenie micro 4/3
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 4.09.17, 22:04

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
 
Właściciel: FOMAG Sp. z o.o., Gdansk, 80-137 ul. Starodworska 1, KRS 0000341593, www.fomag.pl

Serwis wykorzystuje pliki cookies w celach reklamowych, statystycznych i do personalizacji stron. Możesz wyłączyć używanie plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej jednak może to utrudnić korzystanie z serwisu! Więcej informacji w Polityce prywatności.