No tak....za uogólnienie dostałem w zęby.Trzeba uważać co się pisze.
Bogdan ja też lubię wyzwania, nowinki.... Ale nie postrzegam wprowadzenia nowego kolejnego formatu zapisu zdjęć za coś tak istotnego, aby poświęcać na jego okiełznanie tyle czasu , zachodu i energii. To coś w stylu nowego "papieru w słoniki" który lepiej ma spełniać swoją rolę od poprzedniego.Do niedawna, jak to się mówi, wiodącego wyrobu na rynku.
To powinno być dostępne od ręki z "automatu". Jeśli jest zaimplementowane we wszystkich przeglądarkach.... mogę zapisać w LR albo C1 w takim formacie swoją pracę. Ok, podejmuję decyduję czy chce czy nie używać to coś.
Fajna nowinka to by była fotografia 3D, Olympus który sam robi zdjęcia, wysyła je do netu i wygrywa poprawkę ..... itd.
Przestała mnie już dawno temu bawić walka z systemami operacyjnymi czy konserwacją systemu, aby poprawnie robił to, co ma robić, a nie robi . Też mam linuxa, ale już w najłatwiejszej do utrzymania wersji. Szkoda mi czasu na taką walkę Dla mnie, system powinien działać, bo jest tylko platformą do używania potrzebnego mi w życiu oprogramowania. Wolę zaoszczędzony czas spędzić w plenerze czy na robieniu innych rzeczy.
Oczywistym jest , że jeśli Ciebie to bawi nie zamierzam cię od tego odwodzić czy krytykować. To Twój wybór do którego masz prawo.