Nie, nieMam tylko aparat z Dcr-kiem. I może się zdziwicie, ale wszystkie zdjęcia są robione "z ręki"
![]()
Nie, nieMam tylko aparat z Dcr-kiem. I może się zdziwicie, ale wszystkie zdjęcia są robione "z ręki"
![]()
z pierwszych roślinek podoba się drugie i ostatnie, kropelki we wszystkich odmianach wyborne, reportaż z Ukrainy żywy i doskonale oddający rzeczywistość normalnego życia na bocznych uliczkach. Odnosnie ujarzmiania światła na kropelkach to promienie słoneczne przepuścić przez kalkę techniczną i wtedy ta magiczna kropeczka wyemituje biel nie będącą przepaleniem.
pozdrawiam Wiejo
Fotki robione Raynoxem bardzo fajne- widać siłę przeźroczystości i efektów wizualnych.
Interesujące też fotki z Ukrainy, podobają mi się większość z nich- część streetowatych ale szczególnie zaintrygowała mnie ostatnia, szkoda że trochę z oddali, bo stan kamienicy, flaga narodowa, okna i postać (babinka) mają dla mnie siłę przekazu.
Ostatnio edytowane przez Kaz de Wro ; 4.06.08 o 09:19
Z kliszą na szyi.
Olympus 35 RD.
Makro już chwaliłem więc pochwalię i ukraińskie zdjęcia! MSZ najlepiej wyszły te z bazarku![]()
MK
Bardzo dziękuję za odwiedziny...Wiejo, to była bardzo cenna porada![]()
Troszkę B&W...
kropelki i szklane kotki to zupełnie nie moja bajka - lecz trzeba przyznać, że tak banalną wydawało by się rzecz, potrafisz pokazać w ciekawy sposób. Podobają mi się zdjęcia z Ukrainy, zwłaszcza ostanie.
ps. numeruj foty
Ostatnio edytowane przez radlakos ; 4.06.08 o 19:09
Zdjęcia ludzi przednie. Znacznie lepsze niż poprzednie prace z Ukrainy. W szególności mi się podoba przedstawienie spisywania "boga, ducha winnych" panówCo do roślinki - ma swój klimat. Dobry klimat.
Ktoś tu ma talent...
MK
Helenae,
Fajne foteczki, w makro widac staranność w dotarciu do sedna, czyli pokazania piękna, harmonii mikroświata na codzień niedostrzeganego.
W ostatniej serii największe wrażenie robi na mnie fotka "spisywanie". Poważna operacja, nadęty gościu pisze w napowietrznym notatniku, zatopiony w sylabizowaniu danych osobowych, nerwowe oczekiwanie klientów oraz beztroska fontanna.
Na wszystkich foteczkach widać dociekliwość i zmysł fotograficzny - umiejętność zaobserwowania okienka w przestrzeni i uplecenia wymownego i harmonijnie zakomponowanego kadru z pozornie mało znaczących elementów.
Pzdr, TJ
Ostatnio edytowane przez Tadeusz Jankowski ; 4.06.08 o 21:29
z ostatniej serii, bardzo wymowny kadr kobiety na wózku który niejako ma przesłanie wielkiej samotności, podkreślony przez pustą ulicę i chodnik. Mam skromną nadzieję, że to tylko kadr a nie dokument. Roślinka przepieknie oświetlona rozczepionymi promieniami które jakby zachecały przez pieszczote do zakwitnięcia.
pozdrawiam Wiejo