Strona 21 z 40 PierwszyPierwszy ... 11192021222331 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 398

Wątek: Lampa błyskowa Metz 48 AF-1

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Gundi
    Mieszka w
    Muszyna / Kraków
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Dziś lampa wróciła z serwisu z Foto-Techniki (wysłana 21 lipca) z nową szybką palnika. Mam nadzieję, że już więcej się nie będzie topiła...

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar judasz
    Mieszka w
    kraina OZ
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    czy metz 48 bedzie dzialal bezprzewodowo z olkiem e 520 bo juz nic nie kumam z tego bo widze ze chyba raczej fl36 raczej odradzacie????
    sory jesli to glupie pytanie ale nie moge tu znalesc krotkiej i zwiezlej odpowiedzi na ten temat.,i czy ktos ma jakies zdjecie tego metza " od tylu " ze tak powiem???
    pozdrawiam.
    Z kazdym dniem mojego zycia nieublaganie zwieksza sie liczba tych osob ktore moga mnie pocalowac w d...!
    pozdrawiam reszte !
    http://judasz007.blogspot.com/ ------- www.karolphotography.co.uk

| OlyJedi Awatar gurden
    Mieszka w
    Kęty
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez judasz Zobacz posta
    czy metz 48 bedzie dzialal bezprzewodowo z olkiem e 520 bo juz nic nie kumam z tego bo widze ze chyba raczej fl36 raczej odradzacie????
    sory jesli to glupie pytanie ale nie moge tu znalesc krotkiej i zwiezlej odpowiedzi na ten temat.,i czy ktos ma jakies zdjecie tego metza " od tylu " ze tak powiem???
    pozdrawiam.

tak działa
    Olympus E-520 14-42, 40-150, 70-300, 14-54II oraz OM i M42 + Metz AF-48
    Blackfrog.pl - filament, części, akcesoria do drukarek 3D/Kultura Gniewu - www.kulturagniewu.pl/Human Behaviour - www.humanbehaviour.pl

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar judasz
    Mieszka w
    kraina OZ
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez gurden Zobacz posta
    tak działa

dziekowa..
    Z kazdym dniem mojego zycia nieublaganie zwieksza sie liczba tych osob ktore moga mnie pocalowac w d...!
    pozdrawiam reszte !
    http://judasz007.blogspot.com/ ------- www.karolphotography.co.uk

Awatar Peterek
    Mieszka w
    W-wa
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

Sca 3202

Na stronie Metza jest rzeczywiście podane , że mój E-510 bedzie pracował z 58 AF-1 digital. Pytanie:
    1. Do czego służy dedykowany adapter SCA 3202 ?
    2. Czyżby kupujac 58 AF-1 digital w wersji dla Olka, "wersja" ta polegała na dodaniu SCA 3202 od razu ( po to aby współpracowała) ?

Przy okazji - ostrzeżenie - bazując na wyzwalaniu z fotoceli ( mam starą reporterską lampę Metza 2045 z fotocelą i kabelkiem) przeżyłem rozczarowanie robiac zdjęcia w jaskini ( dystans "na odbicie swiatła" ok 50-60m). Metz się nie wyzwalał z odbitego błysku lampy zabudowanej. Musiałem zdjąć fotocelę i hłe hłe - przykleić ją "przy lampie" zabudowanej, oczywiście w Olku tylko tryb M.
    Proszę o komentarze. POZDRAWIAM .
    veritas temporis filia est
    DLP czy szkło ?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Mińsk Mazowiecki
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Peterek Zobacz posta
    Na stronie Metza jest rzeczywiście podane , że mój E-510 bedzie pracował z 58 AF-1 digital. Pytanie:
    1. Do czego służy dedykowany adapter SCA 3202 ?
    2. Czyżby kupujac 58 AF-1 digital w wersji dla Olka, "wersja" ta polegała na dodaniu SCA 3202 od razu ( po to aby współpracowała) ?
    SCA 3202 jest do podlaczania lamp 76 MZ-5 digital, 70 MZ-5, 54 MZ-3/-4(i), 50 MZ-5, 40 MZ 3(i), 2, 1(i), 44MZ-2, 32 MZ-3 oraz 32 MZ-2 do olka. Nowe lampy - 48 i 58 podpina sie bez adaptera.
    A co do oswietlania jaskini lampa - nie lepiej aparat na statywie postawic na B i samemu lampa w trybie test sobie blyskac?
    4/3: E510, E410; m4/3: E-PM1

| OlyJedi Awatar Mart_uszka
    Mieszka w
    Niemodlin,
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

I mam wielki problem

Jestem użytkownikiem Metz'a 48 AF-1 od ponad miesiąca.
    Niestety jakiś dziwny pech prześladuje mnie, bo po około 2 tygodniach wylała mi się w nim bateryjka Duracell'a 1700 mAh. Mój tato w miarę szybko zareagował (nie wiem po co on tam zaglądał) i wyczyścił to co bateria wydusiła z siebie. Po kilku minutach włożyłam 2 inne baterie (chyba GP) o słabszej mocy. I lapka działała.
    I tu się zaczynają schody, bo po 1 tygodniu nie użytkowania i po zakupie nowiuśkich bateryjek - Duracell 2650 mAh ... lapka nie działa.
    Tzn prawy przycisk jest podświetlony. Aparat olek e-520 widzi lampę, ale ona nie wyzwala błysku ...

POMOCY.... bo coś się dzieje...

| OlyJedi Awatar xxxsebusxxx
    Mieszka w
    Silesia
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Sprawdź czy lampa działa na normalnych "paluszkach", chociaż prawdopodobnie elektrolit z wylanego aku coś przeżarł.
    "spieszmy sie kochać ludzi bo tak szybko odchodzą"

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Uzywasz BATERII do lampy? Polecam akumulatorki, szczegolnie Eneloop'y, nie dlatego, ze to jakas reklama, ale najwiecej zadowolonych ludzi slyszalem, a wiem, ze wczesniej narzekali.

| OlyJedi Awatar xxxsebusxxx
    Mieszka w
    Silesia
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    nie używam, baterie mają wyższe napięcie niż aku i tyle
    "spieszmy sie kochać ludzi bo tak szybko odchodzą"