Dziś lampa wróciła z serwisu z Foto-Techniki (wysłana 21 lipca) z nową szybką palnika. Mam nadzieję, że już więcej się nie będzie topiła...
Dziś lampa wróciła z serwisu z Foto-Techniki (wysłana 21 lipca) z nową szybką palnika. Mam nadzieję, że już więcej się nie będzie topiła...
czy metz 48 bedzie dzialal bezprzewodowo z olkiem e 520 bo juz nic nie kumam z tego bo widze ze chyba raczej fl36 raczej odradzacie????
sory jesli to glupie pytanie ale nie moge tu znalesc krotkiej i zwiezlej odpowiedzi na ten temat.,i czy ktos ma jakies zdjecie tego metza " od tylu " ze tak powiem???
pozdrawiam.
Z kazdym dniem mojego zycia nieublaganie zwieksza sie liczba tych osob ktore moga mnie pocalowac w d...!
pozdrawiam reszte !
http://judasz007.blogspot.com/ ------- www.karolphotography.co.uk
Olympus E-520 14-42, 40-150, 70-300, 14-54II oraz OM i M42 + Metz AF-48
Blackfrog.pl - filament, części, akcesoria do drukarek 3D/Kultura Gniewu - www.kulturagniewu.pl/Human Behaviour - www.humanbehaviour.pl
Z kazdym dniem mojego zycia nieublaganie zwieksza sie liczba tych osob ktore moga mnie pocalowac w d...!
pozdrawiam reszte !
http://judasz007.blogspot.com/ ------- www.karolphotography.co.uk
Na stronie Metza jest rzeczywiście podane , że mój E-510 bedzie pracował z 58 AF-1 digital. Pytanie:
1. Do czego służy dedykowany adapter SCA 3202 ?
2. Czyżby kupujac 58 AF-1 digital w wersji dla Olka, "wersja" ta polegała na dodaniu SCA 3202 od razu ( po to aby współpracowała) ?
Przy okazji - ostrzeżenie - bazując na wyzwalaniu z fotoceli ( mam starą reporterską lampę Metza 2045 z fotocelą i kabelkiem) przeżyłem rozczarowanie robiac zdjęcia w jaskini ( dystans "na odbicie swiatła" ok 50-60m). Metz się nie wyzwalał z odbitego błysku lampy zabudowanej. Musiałem zdjąć fotocelę i hłe hłe - przykleić ją "przy lampie" zabudowanej, oczywiście w Olku tylko tryb M.
Proszę o komentarze. POZDRAWIAM .
veritas temporis filia est
DLP czy szkło ?
SCA 3202 jest do podlaczania lamp 76 MZ-5 digital, 70 MZ-5, 54 MZ-3/-4(i), 50 MZ-5, 40 MZ 3(i), 2, 1(i), 44MZ-2, 32 MZ-3 oraz 32 MZ-2 do olka. Nowe lampy - 48 i 58 podpina sie bez adaptera.
A co do oswietlania jaskini lampa - nie lepiej aparat na statywie postawic na B i samemu lampa w trybie test sobie blyskac?
4/3: E510, E410; m4/3: E-PM1
Jestem użytkownikiem Metz'a 48 AF-1 od ponad miesiąca.
Niestety jakiś dziwny pech prześladuje mnie, bo po około 2 tygodniach wylała mi się w nim bateryjka Duracell'a 1700 mAh. Mój tato w miarę szybko zareagował (nie wiem po co on tam zaglądał) i wyczyścił to co bateria wydusiła z siebie. Po kilku minutach włożyłam 2 inne baterie (chyba GP) o słabszej mocy. I lapka działała.
I tu się zaczynają schody, bo po 1 tygodniu nie użytkowania i po zakupie nowiuśkich bateryjek - Duracell 2650 mAh ... lapka nie działa.
Tzn prawy przycisk jest podświetlony. Aparat olek e-520 widzi lampę, ale ona nie wyzwala błysku ...
POMOCY.... bo coś się dzieje...
Sprawdź czy lampa działa na normalnych "paluszkach", chociaż prawdopodobnie elektrolit z wylanego aku coś przeżarł.
"spieszmy sie kochać ludzi bo tak szybko odchodzą"
Uzywasz BATERII do lampy? Polecam akumulatorki, szczegolnie Eneloop'y, nie dlatego, ze to jakas reklama, ale najwiecej zadowolonych ludzi slyszalem, a wiem, ze wczesniej narzekali.
Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43
nie używam, baterie mają wyższe napięcie niż aku i tyle
"spieszmy sie kochać ludzi bo tak szybko odchodzą"