Strona 6 z 40 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 398

Wątek: Lampa błyskowa Metz 48 AF-1

| OlyJedi
    Mieszka w
    woj.Łódzkie
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    jasne ze z dedykacją ,gdyby jej nie było nie byłbym zawiedziony ,a najgorsze ze za tydzień Hubertus ,az sie boje mysleć ze mnie zawiedzie

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar zigger
    Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    96
    Moja galeria
    Raczej Metz jest dobrym sprzętem, wiec może to tylko kwestia aktualizacji softu? Przymierzam sie rowniez do lampki i ten model biore mocno pod uwage. Oby nie byl to problem sprzetowy :-/
    Moczarom... mówimy zdecydowane NIE!!!

Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    mam do Was, moi drodzy, kompromitujace mnie pytanie:

Mam pozyczona do mojej e-410 lampe Metza, 48 wlasnie. Zapialem je i zrobilem kilka fot. Potem zaczalem bawic sie z instrukcja trybami dzialania i okazalo sie, ze cos sie zyspalo. Otoz po wcisnieciu spustu migawki do polowy mam potwierdzenie ostrosci, ale mimo tego po docisnieciu jego - migawka nie strzela, nie mowiac juz o blysku. Kiedy mam wylaczona lampe - strzela normalnie. Co zle ustawilem?

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    wyłącz aparat, zdejmij lampę. Wyjmij akumulatory z aparatu,
    włóż akumulator, odpal aparat, i ewentualnie z MENU odpal. Przywrócenie ustawień fabrycznych. Powinno pomóc
    /*...................*/
    /* ...........................*/

Mieszka w
    N.Sącz (okolice)
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Wielu używa Metza 48AF-1, ja też go mam i mam też prośbę do kolegów. Poszukuję do niego dyfuzorka "mydelniczki" Ma on głowicę dość nietypowych wymiarów, i nic nie pasuje do niego. To co mam to tak pasuje do niego jak "wół do karety" Może ktoś "wykukał" gdzieś jakiś porządny dobrze pasujący do tej lampy. Proszę o namiary.
    ...dobra puszka, nigdy nie jest zła. Oly E-510 z Metzem 48AF-1.Do tego Nikon D7000 i D5100, Nikon SB600, Sunpak PZ5000AF i jeszcze trochę innego sprzetu.

| OlyJedi Awatar leodan
    Mieszka w
    W-WA
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Spróbuj tutaj .
    http://www.allegro.pl/item460185003_...8_58_af_1.html

Ja mam coś takiego .
    http://www.allegro.pl/item456579952_...metz_inne.html
    Bardzo dobrze się sprawuje .
    Pozdrawiam LEO
    E-1 , 40-150 , Helios MC 44M-4 , Pentacon 4/200 , Metz 48AF-1 ,
    statyw Hakuba S-4500

Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    znów mam problem z pożyczoną lampą: na wyswietalczu lampy miga mi przy dlugosci ogniskowej nieustannie error. Wylaczania i wlaczanie zarowno lampy, jak i aparatu nic nei daja - palnik po porstu w zadnym trybie sie nie porusza. co to moze byc? do serwisu? jak szybko on dziala? szczęściem jest na gwarancji.
    Ostatnio edytowane przez shardac ; 25.10.08 o 00:30

| OlyJedi Awatar pol189
    Mieszka w
    Gliwice
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez shardac Zobacz posta
    znów mam problem z pożyczoną lampą: na wyswietalczu lampy miga mi przy dlugosci ogniskowej nieustannie error. Wylaczania i wlaczanie zarowno lampy, jak i aparatu nic nei daja - palnik po porstu w zadnym trybie sie nie porusza. co to moze byc? do serwisu? jak szybko on dziala? szczęściem jest na gwarancji.
    Na początek wsadź pożądanie naładowane akumulatory. Możliwe że sa słabe i silniczek zooma nie daje rady (zdarza się). Jeśli to nie pomoże to przed wysłaniem do serwisu zrób reset lampy (i zobacz czy masz porządnie dociśniętą do sanek).
    Zapraszam do komentowania moich zdjęć w galerii.
    Taki tam wątek z moimi różnistymi zdjęciami, oraz ślubno plenerowe zmagania.
    Poszukujesz ciekawych wtyczek do GIMPa zajrzyj koniecznie tutaj....

| OlyJedi Awatar Ramzes_II
    Mieszka w
    Dębica
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez shardac Zobacz posta
    Miałem to samo - zobacz czy palnik przesuwa sie w głowicy wraz z zmianą ogniskowej obiektywu - jesli nie - znaczy ze masz padniety układ sterowania silnikiem, lub zacięty sam silnik.
    Wysyłaj do serwisu. Mi po tygodniu naprawili (gwarancja).
    E-510 + ME-1 + grip + matówka klin z mikrorastrem / Zuiko ED 12-60 SWD / OM 50-1.4 / Metz Mecablitz 58 AF-1 / Hama Defender 220 Pro.

Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Palnik niestety sie nie przesuwa. Ani reset, ani wymiana baterii nic nei dala. Trzytygodniowa lampa tak szybko by sie posypala? ;/Trza wiec bedzie slac do serwisu.