jasne ze z dedykacją ,gdyby jej nie było nie byłbym zawiedziony ,a najgorsze ze za tydzień Hubertus ,az sie boje mysleć ze mnie zawiedzie
jasne ze z dedykacją ,gdyby jej nie było nie byłbym zawiedziony ,a najgorsze ze za tydzień Hubertus ,az sie boje mysleć ze mnie zawiedzie
Raczej Metz jest dobrym sprzętem, wiec może to tylko kwestia aktualizacji softu? Przymierzam sie rowniez do lampki i ten model biore mocno pod uwage. Oby nie byl to problem sprzetowy :-/
Moczarom... mówimy zdecydowane NIE!!!
mam do Was, moi drodzy, kompromitujace mnie pytanie:
Mam pozyczona do mojej e-410 lampe Metza, 48 wlasnie. Zapialem je i zrobilem kilka fot. Potem zaczalem bawic sie z instrukcja trybami dzialania i okazalo sie, ze cos sie zyspalo. Otoz po wcisnieciu spustu migawki do polowy mam potwierdzenie ostrosci, ale mimo tego po docisnieciu jego - migawka nie strzela, nie mowiac juz o blysku. Kiedy mam wylaczona lampe - strzela normalnie. Co zle ustawilem?
wyłącz aparat, zdejmij lampę. Wyjmij akumulatory z aparatu,
włóż akumulator, odpal aparat, i ewentualnie z MENU odpal. Przywrócenie ustawień fabrycznych. Powinno pomóc
/*...................*/
/* ...........................*/
Wielu używa Metza 48AF-1, ja też go mam i mam też prośbę do kolegów. Poszukuję do niego dyfuzorka "mydelniczki" Ma on głowicę dość nietypowych wymiarów, i nic nie pasuje do niego. To co mam to tak pasuje do niego jak "wół do karety" Może ktoś "wykukał" gdzieś jakiś porządny dobrze pasujący do tej lampy. Proszę o namiary.
...dobra puszka, nigdy nie jest zła. Oly E-510 z Metzem 48AF-1.Do tego Nikon D7000 i D5100, Nikon SB600, Sunpak PZ5000AF i jeszcze trochę innego sprzetu.
Spróbuj tutaj .
http://www.allegro.pl/item460185003_...8_58_af_1.html
Ja mam coś takiego .
http://www.allegro.pl/item456579952_...metz_inne.html
Bardzo dobrze się sprawuje .
Pozdrawiam LEO
E-1 , 40-150 , Helios MC 44M-4 , Pentacon 4/200 , Metz 48AF-1 ,
statyw Hakuba S-4500
znów mam problem z pożyczoną lampą: na wyswietalczu lampy miga mi przy dlugosci ogniskowej nieustannie error. Wylaczania i wlaczanie zarowno lampy, jak i aparatu nic nei daja - palnik po porstu w zadnym trybie sie nie porusza. co to moze byc? do serwisu? jak szybko on dziala? szczęściem jest na gwarancji.
Ostatnio edytowane przez shardac ; 25.10.08 o 00:30
Zapraszam do komentowania moich zdjęć w galerii.
Taki tam wątek z moimi różnistymi zdjęciami, oraz ślubno plenerowe zmagania.
Poszukujesz ciekawych wtyczek do GIMPa zajrzyj koniecznie tutaj....
E-510 + ME-1 + grip + matówka klin z mikrorastrem / Zuiko ED 12-60 SWD / OM 50-1.4 / Metz Mecablitz 58 AF-1 / Hama Defender 220 Pro.
Palnik niestety sie nie przesuwa. Ani reset, ani wymiana baterii nic nei dala. Trzytygodniowa lampa tak szybko by sie posypala? ;/Trza wiec bedzie slac do serwisu.