Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 58

Wątek: Pierścieniowa lampa błyskowa Ring flash FS-SRF11

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Plumek
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ravee_n Zobacz posta
    Ważne!!! Czy ktoś z was otrzymał już

Zestaw pierścieniowej lampy błyskowej SRF-11 z pierścieniem adaptera FR-1

z promocji Olympusa?? Bo tak jak kurde miałem złe przeczucia tak się spełniły! Przyszedł bez adaptera. Oraz bez polskiej instrukcji. A adapter jest mi niezbędny. Dzwoniłem już do Olympusa i oni też potwierdzili ze powinien być i postarają się to wyjaśnić. Ale może ktoś z Was już wie czemu tak się stało? Może dosyłają go później z instrukcją? Help!!!
    No to ładny gips Zaraz się okaże, że w opisie promocji jest błąd...

A skąd przyszła paczka? Z Niemiec czy z Polski?

Swoje fotki wrzucam na Insta

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Jak zadzwoniłem, to powiedzieli, że wszystkim zajmują się Niemcy. A prawo handlowe stanowi, że produkt musi być zgodny z opisem o ile się nie mylę...
    E-3, HDL-4, ZD50, FL50R, + cała masa rzeczy które bardzo chciałbym mieć, a jeszcze nie mam...

| OlyJedi
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    aktualnie czekam na tą lampę z promocji - a czekam juz trzynasty dzień.
    apropos wczesniejszych postów, pani z działy marketingu olympusa do której dodzwoniłem sie jakis czas temu powiedziała, że na stronie www.partner.olympus.pl jest właściwy opis promocji ( zestaw lampy to: lampa, kontroler i adapter) natomiast na stronie www.olympus.pl jest po prostu błąd i będą to zmieniać, tak więc jesli i moja lampa przyjdzie bez adaptera, będę wtedy interweniował w polskiej centrali powołujac się na rozmowę, którą odbyłem

Pozdrawiam

aha, mam pytanie, ile czekałeś na przesłanie lampy od momentu wysłania listu do Niemiec ?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Dwa tygodnie.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    I co?? I nikt nie miał takiej sytuacji?? Nikt nie zamawiał pierścieniówki??
    Ostatnio edytowane przez ravee_n ; 25.02.09 o 19:05 Powód: Automatyczne scalenie postów
    E-3, HDL-4, ZD50, FL50R, + cała masa rzeczy które bardzo chciałbym mieć, a jeszcze nie mam...

| OlyJedi
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    no i mina, lampa dotarła, ale również jak w Twoim przypadku bez adaptera.

Wszedłem ponownie na strony olympusa i tu niespodzianka - zmieniono treść promocji, ale nie tak jak mówiła mi pani z działu marketingu z cenrali olympusa - czyli adapter jest w zestawie a na stronie www.olympus.pl jest błąd , tylko w druga stronę - na stronie partner olympus zniknęła wzmianka o adapterze

Właśnie sie próbuje dodzwonic do marketingu i ponownie dowiedzieć o co tu chodzi.

Dam znać kiedy będe wiedział cos więcej.

Pozdrawiam

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    zeman2 - kiedy wysłałeś zgłoszenie?
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    dwa tygodnie temu

| OlyJedi Awatar Jack
    Mieszka w
    Błonie
    Siła reputacji
    131
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dobas Zobacz posta
    ...podobnie jest jak mniemam w pierscieniowej lampie

30 PLN to zawsze mniej niz 220
    Przepraszam, że tak późno odpowiadam. Niestety, nie - mój trick dotyczył lampy podwójnej TF-22, mocowana jest ona poprzez gwintowany pierścień. Lampa pierścieniowa mocowana jest natomiast zaczepem bagnetowym, takim samym, jak osłona przeciwsłoneczna.
    ...A prawo handlowe stanowi, że produkt musi być zgodny z opisem o ile się nie mylę...
    Nie mylisz się tylko połowicznie. Prawo konsumenckie (albo nazwijmy, jak wolisz - handlowe) dotyczy "produktu" - jeżeli idziesz do sklepu i nabywasz drogą kupna. Jeżeli mówimy: "promocja", czy "akcesorium gratis" - to jedynym przepisem prawnym jest regulamin promocji ogłoszony przez organizatora tejże.
    ... Jak to jest z gwarancjami do gratisów? Obowiązują? Od kiedy?
    Gwarancja obowiązuje dokładnie tak samo, jak w przypadku akcesorium zakupionego. Czas obowiązywania rozpoczyna się od daty wystawienia dokumentu wysyłkowego (Lieferschein).
    Cytat Zamieszczone przez zeman2 Zobacz posta
    ... Dam znać kiedy będe wiedział cos więcej.
    Też dam znać, jak coś będę wiedział wiecej.
    Jack

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Plumek
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    no i mina, lampa dotarła, ale również jak w Twoim przypadku bez adaptera.

Wszedłem ponownie na strony olympusa i tu niespodzianka - zmieniono treść promocji, ale nie tak jak mówiła mi pani z działu marketingu z cenrali olympusa - czyli adapter jest w zestawie a na stronie www.olympus.pl jest błąd , tylko w druga stronę - na stronie partner olympus zniknęła wzmianka o adapterze

Właśnie sie próbuje dodzwonic do marketingu i ponownie dowiedzieć o co tu chodzi.

Pozdrawiam
    No to mina.
    Bo też to zamówiłam. Wysłalam 2 dni temu maila z pytaniem, czy mogę zmienić wybrany z promocji produkt, ale oczywiście nikt nie odpowiada. A na gębę (telefonicznie) to przecież nic nie załatwię...

Swoją drogą skąd Olek bierze te ceny, to nie wiem: "I oto ostatnia pozycja z naszej gamy promocyjnych akcesoriów. Możesz zyskać sumę w wysokości 2899 zł jeśli wybierzesz zestaw Pierścieniowej lampy błyskowej". To cytat ze strony partner.olympus.pl Zestaw taki w sklepie można kupić po 2200. Skoro mowa o komplecie bez FR-1.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________

Pozdrawiam
    To znaczy pod który numer mam dzwonić?
    Ostatnio edytowane przez Plumek ; 27.02.09 o 13:13 Powód: Automatyczne scalenie postów

Swoje fotki wrzucam na Insta

| OlyJedi Awatar Jack
    Mieszka w
    Błonie
    Siła reputacji
    131
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Plumek Zobacz posta
    No to mina.
    Bo też to zamówiłam. Wysłalam 2 dni temu maila z pytaniem, czy mogę zmienić wybrany z promocji produkt, ale oczywiście nikt nie odpowiada. A na gębę (telefonicznie) to przecież nic nie załatwię...

Swoją drogą skąd Olek bierze te ceny, to nie wiem: "I oto ostatnia pozycja z naszej gamy promocyjnych akcesoriów. Możesz zyskać sumę w wysokości 2899 zł jeśli wybierzesz zestaw Pierścieniowej lampy błyskowej". To cytat ze strony partner.olympus.pl Zestaw taki w sklepie można kupić po 2200. Skoro mowa o komplecie bez FR-1...
    1. Niestety, nie da się zmienić. Osoba, do której pisałaś, będzie dopiero w poniedziałek, więc zapewne stąd pochodzi brak odpowiedzi.
    2. Cena, którą podałaś jest ceną "można". Natomiast wyznacznikiem jest aktualny cennik oficjalny, np.: http://www.partner.olympus.pl/img/Ol...UTY%202009.xls skąd można posiąść informację (linia 115), że aktualnie zyskuje się nawet 3099,- na lampie pierścieniowej bez adaptera FR-1.
    Pozdrawiam
    Jack