Strona 9 z 13 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 127

Wątek: Lampa błyskowa FL-36

| OlyJedi Awatar clorox
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Jak nie ma powtarzalności błysku w manualu, to obstawiam defekt lampy (zakładam, że nie rąbiesz klatka po klatce, i lampa ma czas, żeby się naładować pomiędzy błyskami). Dodatkowo sprawdź i oczyść styki zarówno w body jak w lampie. Jeśli to nie pomoże to MZ serwis.
    Wdepnąłem w niezłe 4/3...

| OlyJedi Awatar MarekM
    Mieszka w
    Warta
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Problem z lampą FL-36

O styki dbam, wyczyszczone - jak nowe, zawsze zabezpieczone na lampie jak i sanki w body!
    Defekt lampy możliwe, że tak ale poczekam na jeszcze inne głosy, ale gdyby już to najgorsze to podajcie adres serwisu - dzięki!
    Czasem pstrykam raz po razie ALE po naładowaniu lampy, choć jeden błysk mógłby być OK a nie dopiero jak napisałem np. 11 lub 8 lub 2 lub 15. Zawsze sprawdzam czy zielona diodka zapaliła się i nie słyszę już ładowania kondensatorów - PSTRYK i lipa.
    Ostatnio edytowane przez MarekM ; 18.03.09 o 20:58
    Szczerość to najpiękniejsza forma głupoty

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    Obstawiam awarię lampy. Dane exif Twoich zdjeć mówia o prawidłowo nastawionych wartościach ekspozycji i lampa powinna dać radę bez problemu. Osobiście jedyny zarzut jaki moge postawic FL-36 to słabe ładowanie. Miałem tę lampę i ciepło ją wspominam. Odnośnie serwisu wejdź na strone Olympus Polska dział obrazowania i tam jest kontakt.
    pozdrawiam Wiejo

| OlyJedi Awatar MarekM
    Mieszka w
    Warta
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Problem z lampą FL-36

Wiejo właśnie wysłałem do OLYMPUS POLSKA (serwis) wiadomość o problemie, zobaczę jak zadziała serwis i co zaproponuje (lampa już po gwarancji). DZIĘKUJĘ za odzew i podpowiedzi!

| OlyJedi Awatar MarekM
    Mieszka w
    Warta
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Problem z lampą FL-36

Konsultacja z serwisem OLYMPUSA przeprowadzona, najprawdopodobniej problem z kondensatorem - naprawa zryczałtowana - 360 zł. Wskazana firma naprawcza to Fototronik. Czy znacie jakoweś firmy naprawcze godne polecenia w Łodzi lub Kaliszu?

| OlyJedi Awatar MarekM
    Mieszka w
    Warta
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Problem z lampą FL-36

Mam opis usterki: Uszkodzenie palnika i elektroniki wyzwlania; demontaż urządzenia, test płyty wyzwalania; wymiana płyty wyzwalania; kontrola palnika Xe; wymiana palnika Xe; naprawa sekcji zasilania, wymiana kondensatora HV. Cena naprawy 450 zł (Fototronik). Jest to drożej niż w OLYMPUSIE! Kurcze pieczone nie wiem czy godzić się na naprawę czy za 560 zł kupić EXAKTE dedykowaną do OLYMPUSA?!

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Kaz de Wro
    Mieszka w
    Wroc
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    Można na to spojrzeć z innej strony. Za 450 zł nie kupisz "sprawdzonej" technicznie lampy FL-36
    Z kliszą na szyi.
    Olympus 35 RD.

| OlyJedi Awatar MarekM
    Mieszka w
    Warta
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

FL-36 naprawiona

Dziś otrzymałem lampę z naprawy (Fototronik firma naprawcza) nareszcie widzę jak poprawnie działa lampa. Jest naprawdę super, przed_błyski w ciemności aby złapać ostrość, przed_błyski w opcji czerwonych oczu i każde pstryknięcie to właściwie naświetlone zdjęcie.

Awatar vtec
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    przed blyski do ustawienia ostrosci w ciemnosci? U mnie tego nie ma w FL36 - swieci tylko tym czerownym "laserkiem" - chyba tylko taka opcja jest?
    Pozdrawiam serdecznie!

| OlyJedi Awatar MarekM
    Mieszka w
    Warta
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

FL-36 naprawiona

vtec działają przedłyski (opcja ostrości oraz czerwonych oczu) pobaw się pokrętłami w body ustaw np. auto natomiast na lampie ttlauto i próbuj nic nie kosztuje a okaże się że lampa ma kolejną opcję! Ja kupiłem tanio lampę z 2 ręki jako 100% sprawna a była już trafiona (nie wiedziałem o tym i nie miała wielu opcji) oddałem do naprawy (wycena szkody gratis a Ty tylko zgadzasz się na to lub nie - koszt przesyłki) utargowałem 50 zł - bez przesadnej negocjacji. Zanim cokolwiek zrobisz na "zewnątrz" poobcuj z lampą, ściągnij instrukcję jeśli nie masz podaj adres wyślę! Mam lampę w wersji FL 36 bez tego (R).