Strona 10 z 13 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 127

Wątek: Lampa błyskowa FL-36

| OlyJedi Awatar rodia
    Mieszka w
    Koszalin
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez MarekM Zobacz posta
    vtec działają przedłyski (opcja ostrości oraz czerwonych oczu) pobaw się pokrętłami w body ustaw np. auto natomiast na lampie ttlauto i próbuj nic nie kosztuje a okaże się że lampa ma kolejną opcję! Ja kupiłem tanio lampę z 2 ręki jako 100% sprawna a była już trafiona (nie wiedziałem o tym i nie miała wielu opcji) oddałem do naprawy (wycena szkody gratis a Ty tylko zgadzasz się na to lub nie - koszt przesyłki) utargowałem 50 zł - bez przesadnej negocjacji. Zanim cokolwiek zrobisz na "zewnątrz" poobcuj z lampą, ściągnij instrukcję jeśli nie masz podaj adres wyślę! Mam lampę w wersji FL 36 bez tego (R).
    MarekM, chyba mylisz funkcję przedbłysków (do redukcji czerwonych oczu) ze wspomaganiem AF. Wspomaganie AF to czerwona lampka na lampie. Redukcja czerwonych oczu to kilka dodatkowych błysków. I nie ma innej opcji. Lampy FL-36 i FL-50 nie produkują błysków do wspomagania AF.
    Po twojej ostatniej wypowiedzi zgłupiałem i zajrzałem do instrukcji, aby potwierdzić to co wyżej napisałem i wynika, że mam racje.

| OlyJedi Awatar MarekM
    Mieszka w
    Warta
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

FL-36 naprawiona

Rodia nie pisałbym gdybym nie sprawdził, jeśli masz światło AF działa samoistnie a lampa błyska raz jak trzeba, gdy masz ciemno AF działa od delikatnych błysków (jednocześnie - jeśli masz ustawione czerwone oczka w body - załatwia czerwone oczka - jeśli nie masz ustawionych czerwonych oczek i tak błyska by AF zadziałał) lampy by dać światła tyle ile trzeba aby zdjęcie było OK! NIKOGO nie wprowadzam w błąd a niedowiarkom no cóż tylko doświadczenie osobiste pomoże! POZDRAWIAM!
    ZGODNIE z instrukcją uszkodzoną lampę traktowałem jak sprawną!!!!!!
    Ostatnio edytowane przez MarekM ; 21.04.09 o 22:22
    Szczerość to najpiękniejsza forma głupoty

| OlyJedi Awatar rodia
    Mieszka w
    Koszalin
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Rodia nie pisałbym gdybym nie sprawdził, jeśli masz światło AF działa samoistnie a lampa błyska raz jak trzeba, gdy masz ciemno AF działa od delikatnych błysków (jednocześnie - jeśli masz ustawione czerwone oczka w body - załatwia czerwone oczka - jeśli nie masz ustawionych czerwonych oczek i tak błyska by AF zadziałał) lampy by dać światła tyle ile trzeba aby zdjęcie było OK! NIKOGO nie wprowadzam w błąd a niedowiarkom no cóż tylko doświadczenie osobiste pomoże! POZDRAWIAM!
    ZGODNIE z instrukcją uszkodzoną lampę traktowałem jak sprawną!!!!!!
    Nie ma takiej opcji. Powiedz na której stronie instrukcji o tym piszą. Pewnie coś z ustawieniami źle interpretujesz.

| OlyJedi Awatar MarekM
    Mieszka w
    Warta
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Smile FL-36 naprawiona

Rodi zanim napisałem te słowa POTWIERDZAJĄCE wcześniejsze stwierdzenie sprawdziłem - PRZEDBŁYSKI SĄ USTAWIA SIĘ AF i DAJE PEŁNE ŚWIATŁO dla zdjęcia!
    A tak w ogóle jak ustawisz ostrość gdy jest ciemno w pokoju i AF nie ma siły zadziałać tylko przedbłyski lampy (wbudowanej) pomagają ustawić AF ale gdy podpinasz FL 36 to ona przejmuje na siebie to co czyni lampa wbudowana! NIE mam zamiaru z Tobą polemizować szukać czegoś w instrukcji, która jest ogólna z opcji body wynikają przedłyski, MENU PODŚW.AF - włączone, dołącz jeszcze funkcję czerwone oczy i jest OK.
    Ostatnio edytowane przez MarekM ; 22.04.09 o 18:45

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria
    Rodi zanim napisałem te słowa POTWIERDZAJĄCE wcześniejsze stwierdzenie sprawdziłem - PRZEDBŁYSKI SĄ USTAWIA SIĘ AF i DAJE PEŁNE ŚWIATŁO dla zdjęcia!
    A tak w ogóle jak ustawisz ostrość gdy jest ciemno w pokoju i AF nie ma siły zadziałać tylko przedbłyski lampy (wbudowanej) pomagają ustawić AF ale gdy podpinasz FL 36 to ona przejmuje na siebie to co czyni lampa wbudowana! NIE mam zamiaru z Tobą polemizować szukać czegoś w instrukcji, która jest ogólna z opcji body wynikają przedłyski, MENU PODŚW.AF - włączone, dołącz jeszcze funkcję czerwone oczy i jest OK.
    Witam !

Jak masz wlaczona FL 36 + opcja wspomaganie AF to nawet w
    Ciemnym pokoju AF ustawi sie.

Testowalem to osobiscie

Pozdrawiam
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

| OlyJedi Awatar rodia
    Mieszka w
    Koszalin
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Ja też sprawdziłem zanim napisałem to co napisałem. Lampa wbudowana rzeczywiście błyska dla wspomagania AF, ale FL-36 nie przejmuje tej funkcji po podpieciu. FL-36 ma jedyną opcję wspomagania AF przez świecenie czerwonym światłem.
    Istnienia "czerwonego światełka" chyba nie negujesz w FL-36. W takim razie powiedz, kiedy AF jest wspomagany przez czerwone światełko a kiedy przez przedbłyski.

Proszę niech się inni użytkownicy również wypowiedzą w tym temacie.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez Darekw1967 Zobacz posta
    Witam !

Jak masz wlaczona FL 36 + opcja wspomaganie AF to nawet w
    Ciemnym pokoju AF ustawi sie.

Testowalem to osobiscie

Pozdrawiam
    Mozesz jednym słowem odpowiedzieć czy tobie FL-36 wspomaga AF czerwonym światełkiem czy przedbłyskami? (tak żeby było jasne)
    Ostatnio edytowane przez rodia ; 22.04.09 o 18:57 Powód: Automatyczne scalenie postów

| OlyJedi Awatar MarekM
    Mieszka w
    Warta
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

FL-36 naprawiona

Rodia bardzo mi przykro, że masz taki problem! Ja mam delikatne błyski piknięcie AF, czasem widzę te 3 czerwone koła i tyle! Zrozum miałem wcześniej uszkodzoną lampę, działała gorzej od tej wbudowanej teraz mam odwrotnie. Swoimi spostrzeżeniami się podzieliłem z innymi, nie chciałem Ciebie tym denerwować, a że u Ciebie jest coś inaczej nie znaczy to, że źle! Opisałem jak u mnie działa FL 36, Ty opisałeś jak sam to widzisz i doświadczasz. Ważne by każdy zadowolony był z tego co ma. Odwołujesz się do instrukcji FL 36 masz rację jak coś w instrukcji nie jest zapisane to Ty tego nie masz i to jest prawidłowe, to ja mam coś w lampie po naprawie zmienione ALE nie odeślę aby zrobiono tak jak TY masz! Jest dobrze jak mam

| OlyJedi Awatar latimer
    Mieszka w
    Chybie
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Mam FL-36 i do ustawiania ostrości służy na pewno czerwone światło - wyświetla trzy prążkowane kółka odpowiadające punktom pomiaru AF.
    Przedbłyski służą do redukcji czerwonych oczu.
    Proponuję ustawić S-AF i wcisnąć spust do połowy, wtedy zapala się czerwone światło i ustawiana jest ostrość. Przedbłyski pojawiają się dopiero po wciśnięciu spustu do końca, kiedy ostrość jest już dawno ustawiona.

| OlyJedi Awatar marwis
    Mieszka w
    Gdansk
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rodia Zobacz posta
    Ja też sprawdziłem zanim napisałem to co napisałem.
    Istnienia "czerwonego światełka" chyba nie negujesz w FL-36. W takim razie powiedz, kiedy AF jest wspomagany przez czerwone światełko a kiedy przez przedbłyski.

zgadzam się absolutnie, wspomaganie AF to czerwone punkty, przedbłyski są tylko przy włączonej redukcji czerwonych oczu
    jak w korpusie wyłaczy się wspomaganie AF to nie będzie czerwonych punktów

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rodia Zobacz posta
    Ja też sprawdziłem zanim napisałem to co napisałem. Lampa wbudowana rzeczywiście błyska dla wspomagania AF, ale FL-36 nie przejmuje tej funkcji po podpieciu. FL-36 ma jedyną opcję wspomagania AF przez świecenie czerwonym światłem.

_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________

Mozesz jednym słowem odpowiedzieć czy tobie FL-36 wspomaga AF czerwonym światełkiem czy przedbłyskami? (tak żeby było jasne)
    Naciskam spust migawki do polowy i...
    "na oko" widze czerwony wzor ktory wyswietla lampa po chwili
    slysze sygnal dzwiekowy potwierdzajacy, ze AF ustawil sie i pozniej
    jak wcisna spust do konca... to otwiera sie migawka i blyska lampa.

Dokladnie to samo jest w kompletnie ciemnym pokoju.
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak