Widze że spodobał Ci sie klimat ZOO
Niby to zdjecia zwierząt w ZOO ale jednak ładnie uchwycone i miło sie ogląda zwierzaki w takiej prezentacji
Powiedz mi jakim szkiełkiem robiłeś te fotki ?
Pozdrawiam
Widze że spodobał Ci sie klimat ZOO
Niby to zdjecia zwierząt w ZOO ale jednak ładnie uchwycone i miło sie ogląda zwierzaki w takiej prezentacji
Powiedz mi jakim szkiełkiem robiłeś te fotki ?
Pozdrawiam
Bardzo ładna ostatnia seria - najbardziej pierwsze, aczkolwiek wszystkie trzymają poziom.
Pzdr
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
To szkiełko jest rewelacyjne. Śni mi się po nocach...![]()
Cięcie OK i fajny skuterek. Bardzo stylowy, chrom i błyszczący lakier.
A jaką ma kanapę![]()
Ostatnio edytowane przez rocco ; 30.07.08 o 19:58
Kadr jest w miarę ok, ale brakuje mi trochę góry. Do wywołania na papierze średnio się nadaje.
Skuterek naprawdę fajny![]()
Co do zdj. tego skutera - Bardzo ładny egzemplarz, vespa to klasyk wśród skuterów - cos jak harley davidson wsród motocykli. Chociaż ja inaczej bym kadrował - jak kobiete, czyli od dołu tak żeby wydłużyc nogi - ciut wiecej dałboby to przestrzeni nad lusterkiem a mniej pod kołem.
PS/edit
ups.. własnie doczytałem marke na przodzie.. To jakis model hondy, a nie vespa... sorki za pomyłke - tak czy siak model to istna kopia vespy - królewny wśród skuterów...
Ostatnio edytowane przez meduzzzz ; 8.08.08 o 19:10
Olympus e520; 14-42; 40-150.
http://galeria.olympusclub.pl/index.php?cat=17919
To Honda (znaczy ja się nie znam, ale napis pod lampą tak "mówi").
Kadrowanie ... to z premedytacją "takie" popełniłem. Chciałem widzieć tylko skuter i drogę, a gdybym od dołu kadrował to byłoby widać całe brzydkie miasto, samochody. ludzi itd. W oryginale było więcej góry i dołu, ale było widać(u góry) autko(koła) po drugiej stronie ulicy na chodniku, dlatego pytałem czy takie cięcie może być.
Nie wiem czy w tym przypadku 50mm(100mm-equiv) by od dołu dało dobry efekt ("długich nóg"), nie próbowałem inaczej kadrować. Chyba jednak coś szerszego by się przydało, ale może się mylę, za mało szerokimi szkiełkami robię. Przy okazji na pewno podejmę jakieś próby, bo motory/skutery(klasyczne) to wdzięczny obiekt do fotografowania.
Dziekuję za opinię
Pozdrawiam
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Czy możecie mi polecić jakiś prosty (darmowy?) programik do robienia "ramek", taki który da możliwość wyeksponowania np 3 zdjęć w jednej ramce (poniżej przykład). Zależy mi na bardzo prostym (nie "gimp/szop") programiku w stylu picasa tylko do ramek.
Z góry dziękuję za podpowiedzi.
Ostatnio edytowane przez lokin ; 8.08.08 o 20:05 Powód: Automatyczne scalenie postów
25/1,4; 45/1,8; 9/8