Strona 4 z 28 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 278

Wątek: lokin - zdjęcia

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Igorra
    Mieszka w
    k. Krakowa
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Zwierze troche przepalone i skzoda że ostrośc złapała zwierzaka i kajaki zamiast ludzi ale ogólnie ciekawe ujęcie, kaczka tak blisko ludzi

P.S z Mazur mozesz wrzucic jeszcze jakieś ciekawe fotki bos ie wybieram tam na wakacje
    "Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"

| OlyJedi Awatar lokin
    Mieszka w
    Talibowo Dolne
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez igorra Zobacz posta
    Zwierze troche przepalone
    Nie wiem jak to się stało, ale nie widziałem tego przepalenia (kiepski monitor? raczej nie).
    Wniosek z tego taki, że nie należy dodawać zdjęć następnego dnia po zrobieniu, o czym pisało wielu doświadczonych forumowiczów. No i oczywiście jestem (niestety) jako autor mocno nieobiektywny w ocenie własnych zdjęć. Widać wiele nauki mnie czeka, nie tylko robienia zdjęć.
    Zdjęcie w oryginale, kadrowane i ostrzone było na łabądka. W trakcie obróbki wykadrowałem/wyciąłem jak widać (główny plan nieostre postacie/kajaki). Chyba faktycznie nietrafione ostrzenie/wycinanie.
    Co sądzą pozostali?

PS Mazury polecam w ciemno. Tutaj okolice Krutyni.
    ale!!!
    UWAGA na kleszcze. Jednego złapałem, a właściwie on mnie!
    .
    Pozdrawiam i życzę udanego urlopu.

Mieszka w
    k. Krakowa
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    No to fajnie ale jeszcze cały miesiac do wyjazdu
    "Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"

Toster_88
    Gość
    Foty? Zdecydowanie najlepsza ta sepia z olka z panem w cieniu w roli glownej

a teraz troche OT

Zwierze troche przepalone i skzoda że ostrośc złapała zwierzaka i kajaki zamiast ludzi ale ogólnie ciekawe ujęcie, kaczka tak blisko ludzi

P.S z Mazur mozesz wrzucic jeszcze jakieś ciekawe fotki bos ie wybieram tam na wakacje

Labadek po prostu wprost z Perwolla A co do odleglosci od ludzi, to raczej dystatnsu nie trzymaja. Mi w zeszlym roku prawie na kajak wszedl, agresywny byl i generalnie jak by cos z psycha mial nie tak

Co do kleszczy to juz chyba kilkanascie w swoim zyciu mialem. Jak narazie wciaz zipie, ale slyszalem, ze z ta choroba mozna troche lat przezyc i odczuc jej skutki zupelnie nagle

Mieszka w
    k. Krakowa
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    hehe, właśnie- z Perwolla to te łabędzie, kaczki dziwne :P raz jak chciałam robić zjdęcia nim to uciekały a te tak "łażą: blisko ......... no właśnie tam pewnie kleszczy pełno komarów ... ale może fajnie będzie na żagle jade to w wodzie może ich troche mniej

| OlyJedi Awatar lokin
    Mieszka w
    Talibowo Dolne
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

koty

Z pewnych powodów prezentuję kilka zdjęć jednocześnie
    (wyjaśnienie po waszych ewentualnych wypowiedziach/ocenach zdjęć).
    Wszystkie fotki z e300/zd50, bez obróbki.
    Pozdrawiam
    1.

2.

3.

4.

5.

Mieszka w
    k. Krakowa
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Fajne kociaki ale pasowało by wyostrzyć troche

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    Ostrość niestety uciekła Ci nieco na rurki. Pamiętaj, aby w takich ujęciach "ustawiać" kota w "mocnym punkcie". Tutaj są zbyt centralnie, przez co wzrok pada najpierw na rury, potem na kota.

Za to kadr z łabędziem jest naprawdę bardzo dobry. Zdjęcie możesz w prosty sposób spróbować skorygować (chodzi o przepał piór), jeśli masz do dyspozycji RAW.
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria
    Fajne kociaki ale pasowało by wyostrzyć troche
    Juz nie przesadzaj! Ostrosc jest, tylko nie tam gdzie powinna. Po prostu jest za mala GO. Dla mnie najlepsze 1, tylko zeby wieksza GO i kociak (piekna mina) inaczej skadrowany (za Mysikrolikiem- w mocnym punkcie)
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

| OlyJedi Awatar lokin
    Mieszka w
    Talibowo Dolne
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

kwiatek

25/1,4; 45/1,8; 9/8