Witam.
Może ktoś wie gdzie kupić oryginalny adapter jak w tytule. Prosze o jego dokładne symbole i ewentualnie adres gdzie można go kupić. Może też byc z drugiej ręki. Pozdrawiam
Witam.
Może ktoś wie gdzie kupić oryginalny adapter jak w tytule. Prosze o jego dokładne symbole i ewentualnie adres gdzie można go kupić. Może też byc z drugiej ręki. Pozdrawiam
Tu znajdziesz opisy oryginalnych adapterów Olympus i Panasonic.[K] Akcesoria micro 4/3 - Strona 2 (olympusclub.pl)
Aktualne ceny i dostępność na platformach handlowych.
Istnieją też adaptery innych producentów, często tańsze od tych oryginalnych.
Ponieważ adapter coś kosztuje, stare szkło do mikro działa z pewnymi ograniczeniami, warto policzyć do trzech i zastanowić się, czy nie poszukać od razu obiektywów mikro o potrzebnej ogniskowej.
Rysiek_______________
Podstawowe elementy E 4/3 i m4/3
Jakie masz stare obiektyw i jaki obecnie korpus pod micro?
Mam Omd em1 Mark 2 i 12-48 oraz 40-150 f4-5.6, mam na oku oku 50-200mm f2.8-3.5
Chyba leży u mnie gdzieś w szufladzie.
Obiektyw sprzedałem, a jeżeli dobrze pamiętam adapter został.
Jestem teraz na działce, jak będę w domu poszukam i dam w prezencie.
Aleksander
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
Ok, jak masz ten model to dobrze. Matryca w tym modelu ma czujniki fazowe i dlatego dobrze będzie działał aparat ze starymi szkłami.
Przejściówka oryginalna nazywa się MMF-1; 2 i 3. Jeden z tych modeli jest uszczelniony i metalowy (nie pamiętam który).
Z dostępnością jest raczej źle, żeby nie powiedzieć tragicznie. Mówimy oczywiście o oryginale.
Można szukać podróbek chińskich lub poszukać wyrobu dobrej firmy. Polecam K&F Concept lub Commlite
https://www.empik.com/adapter-commli...B&gclsrc=aw.ds
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
I puszka dobra i szkło 50-200 również , pozostaje wyczaić adapter. Uszczelniony był MMF3 , i tylko taka istotna róznica co do starszych