Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: E-420 nie robi zdjęć

  1. #1

    Dołączył
    Jul 2021
    Mieszka w
    Gdynia
    Posty
    2
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

    E-420 nie robi zdjęć

    Mam taki problem. Aparat przy wykonywaniu zdjęcia zawiesza się, nie reagują przyciski. Po 2-3 minutach odwiesza się ale zdjęcie nie zostaje zapisane. Ktoś wie czemu tak może być?

  2. #2
    Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Dołączył
    Mar 2009
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Posty
    17.798
    Siła reputacji
    321
    Moja galeria
    to dosyć archaiczny aparat, myślę, że już nie obsługiwany przez serwis firmowy, ale warto to sprawdzić, mogę być w błędzie. Sprawdziłbym na innej baterii, po jej rozładowaniu i naładowaniu na maksa.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

  3. #3

    Dołączył
    Jul 2021
    Mieszka w
    Gdynia
    Posty
    2
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Zapomniałem dodać ze problem pojawia się tylko przy robieniu zdjęć z fleszem. Miga też w prawym górnym rogu czerwona ikonka pioruna
    Ostatnio edytowane przez Joolte ; 18.07.21 o 22:37

  4. #4

    Dołączył
    Mar 2021
    Mieszka w
    Warszawa
    Posty
    169
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Fleszem wbudowanym, czy zawnętrznym?
    Możliwe, że podczas ładowania wewnętrznej lampy brakuje energii do przetworzenia i zapisania zdjęcia. Może bateria jest już tak padnięta, że siada jej wtedy napięcie? To tylko przypuszczenie.

  5. #5
    Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Dołączył
    Nov 2009
    Mieszka w
    Ziemia Zawkrzeńska.
    Posty
    1.904
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Joolte Zobacz posta
    Mam taki problem. Aparat przy wykonywaniu zdjęcia zawiesza się, nie reagują przyciski. Po 2-3 minutach odwiesza się ale zdjęcie nie zostaje zapisane. Ktoś wie czemu tak może być?
    Chyba czas na zmiany.
    Najważniejsza jest historia.
    "Narody tracąc pamięć tracą życie" C. K. Norwid

  6. #6
    | OlyJedi
    Dołączył
    Jul 2003
    Posty
    280
    Siła reputacji
    57
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Joolte Zobacz posta
    Zapomniałem dodać ze problem pojawia się tylko przy robieniu zdjęć z fleszem. Miga też w prawym górnym rogu czerwona ikonka pioruna
    Jak cały czas mruga, to znaczy że nie naładował flesza. Sądzę, że bateria do wymiany.

Podobne wątki

  1. kto/ co tak robi ?
    By viruuss in forum HydePark
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 13.03.17, 09:51
  2. u43 - co robi konkurencja?
    By Jerry_R in forum System micro 4/3
    Odpowiedzi: 752
    Ostatni post / autor: 16.02.12, 22:16
  3. Ta pani też robi E-1
    By Smerf Maruda in forum HydePark
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post / autor: 19.02.07, 21:39
  4. Tak sie robi szkiełka.....
    By fotomic in forum Ciekawe strony www
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 6.02.07, 15:35
  5. jak to sie robi?:))
    By leszek in forum HydePark
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post / autor: 22.07.03, 21:40

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
 
Właściciel: FOMAG Sp. z o.o., Gdansk, 80-137 ul. Starodworska 1, KRS 0000341593, www.fomag.pl

Serwis wykorzystuje pliki cookies w celach reklamowych, statystycznych i do personalizacji stron. Możesz wyłączyć używanie plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej jednak może to utrudnić korzystanie z serwisu! Więcej informacji w Polityce prywatności.