cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Nie wiem czy wypada, ale napiszę, że piękny!
Wrzucam ostatnie trzy, które jako-tako się nadają do pokazania i może lepiej wrócę w góry
162.
Mauzoleum - Kaplica Karola Scheiblera: https://dzieje.pl/wideo/kaplica-lodz...j-architektury
163.
164.
Dwa obrazki ludzików w górach:
165.
166.
Pani rządzi![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Rządzi, ale dla mnie za bardzo dominuje w obrazie...
Zdecydowanie wolę ten "dodatek" do gór w postaci człowieka na drugim zdjęciu.
Przychylam się do opinii Augusta. Pani we właściwym punkcie kadru, ale wolałbym zdjęcie zrobione z większej odległości tak by na zdjęciu była ok. 3x mniejsza.
Ostatnio edytowane przez wyszomir ; 22.11.22 o 11:02
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
A ja zdecydowanie i stanowczo sprzeciwiam się zmniejszaniu pani (i jej cienia). Jest akuratnie!
Pani lepsza. Wielkość po zastanowieniu jednak ok. Pan wygląda jak mrówka. Dla mnie to niepotrzebny element kadru.
OM-D E-M10 Mark II + lumix g25 1.7, ED 14‑150mm F4‑5.6 II, xiaoyi 42,5 1,8. / motorola g8 power 16Mpix f1.7
Bo to zależy na co patrzymy na zdjęciu...
Jeśli tematem przewodnim maja być góry - to wolę zdjęcie drugie, człowiek obrazuje skalę tego masywu.
Jeśli tematem jest człowiek - to oczywiście wskażę zdjęcie pierwsze - bardzo fajnie złapane ujęcie z cieniem prowadzącym lekko w głąb obrazu do postaci dziewczyny.
Woda i góry są tu tylko interesującym tłem/dodatkiem.