Piękny smok![]()
Piękny smok![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Jaszczur ładnie wypadł i do tego w ciekawej kompozycji.
Moczarom... mówimy zdecydowane NIE!!!
Nie spodziewałem się, że jaszczurka wzbudzi takie zainteresowanie
Dziękuję wszystkim za miłe komentarze!
Muszę przyznać, że w tym roku ciężko będzie to przebić (nie bez przyczyny to zdjęcie jest na moim avatarze).
Zwinka tak zawróciła w głowie, że zgubiła numerek
36 modraszek argus Plebejus argus
F8.0; ISO250; 1/100s
Modraszek całkiem ładnie pokazany. Przyciąłbym trochę prawej by kompozycja nie była tak centralna.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
I znowu po dłuższej przerwie..
Tym razem "debiut", czyli pierwsze zdjęcie na tym forum, które wywoływałem z RAW-a (zdecydowanie się nie polubię z tym formatem)
Model w dwóch kadrach (wolę pierwszy, ale dla wielbicieli ciaśniejszych kadrów pokazuje jeszcze to samo zdjęcie przycięte do 3/2)
37a szarek marmurkowiec Cyphocleonus dealbatus
37b
W końcu jakiś fajny miś pojawił się w krainie oblechów![]()
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
Model fajny, wole w ciaśniejszym formacie ale obciąłbym nieco mniej dołu i lewej a więcej góry i prawej. Wydaje mi się też że kolory są zbyt ciepłe - otworzyłem zdjęcie w Faststone Image Viewer i po korekcie czerwony -15, niebieski +15 zdjęcie wygląda w/g mnie bardziej naturalnie.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
Mamy już luty 2024... Wypadałoby coś w końcu wstawić..
Stack z 5 zdjęć (przy obróbce żałowałem, że nie zrobiłem kilka więcej,,), bo pewnie cały owad zmieściłby się wtedy w głębi ostrości (szczególnie tzw. "rogi").
Gatunek w Polsce wciąż uznawany za rzadki (umieszczony na Czerwonej Liście w kategorii NT), jednak w moich okolicach dość częsty szczególnie na przełomie października/listopada.
38 bycznik Typhaeus typhoeus - samiec