Helmuth tak za kwiatkiem jest słońce w tle. Zdjęcie zrobiłem z obiektywem 40-150 i soczewką +4d, jak robiłem bez soczewki to powstawał wielki przepał w tle, zdjęcie suninback powstało w ten sam sposób
No daje wersje w kolorze na życzenie![]()
Helmuth tak za kwiatkiem jest słońce w tle. Zdjęcie zrobiłem z obiektywem 40-150 i soczewką +4d, jak robiłem bez soczewki to powstawał wielki przepał w tle, zdjęcie suninback powstało w ten sam sposób
No daje wersje w kolorze na życzenie![]()
Odrobinę wysycić kolory i będzie ok. Dla mnie dużo lepsze.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Bardzo fajne fotki tu pokazujesz- mak z pająkiem rewelka i blue też bardzo mi pasuje
Mały komentarz do drugiego zdjęcia - taka mała zabawa w naśladownictwozdjęcie zrobione w warunkach domowych z wbudowaną lampą stąd ten cień za postacią. Model - mój dziadek
![]()
Wyciąg- ciąłbym z prawej, tak żebykoniec wyciągu trafiał w środek kadru- taka pionowa panorama.
Szumi woda- podobają mi się smugi wody na b&w zdjęciu i kontrast z pieńkiem na pierwszym planie. Ciekawe jak zdjęcie wyglada w kolorze?
Włatca móch- pajęczyna chyba się poruszyła i owady się rozmyły, ciut za ciemne.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Proszę wersja kolor
Pierwsze i tylko pierwsze.![]()
Generalnie podoba mni się "woda' jak BW tak i kolor. Jak robiłeś przez filtr połówkowy czy regulacja czasu /przesłony i ISO?
Portret trochę masakrycznie i gdyby jaśniej. Pozdrawiam.
Z kliszą na szyi.
Olympus 35 RD.
Portret na pewno byłby bardziej udany bez eksperymentowania.
bit4 wodę robiłem z dłuższym czasem przysłony jakim - to już nie pamiętam, iso było chyba na 100. Filtrów brakoprócz uv.
agapiet to tylko próby spoko![]()