Mam w planach nagranie kilkunastu teledysków, do swoich piosenek. Zależy mi na tym, aby na YouTube obraz moich teledysków wyglądał jak najbardziej zbliżony do tych profesjonalnych jakie widzimy u popularnych wykonawców. Nie znam się na tym, ale jak znajdę chwilę zamierzam wziąć szybki kurs. Proszę abyście zrozumieli że zdaję sobie sprawę z tego że przez lata powinienem uczyć się tego tematu, ale okoliczności sprawiają że wpierw chcę zakupić aparat a potem zrobić kurs na którym nauczę się obsługi i innych podstawowych czynności. Mam pewien upatrzony aparat a raczej kamerę która mi się bardzo podoba. KAMERA SONY FX3 ILME-FX3 – 22 189,00 ZŁ
USUNIĘTE
Kosztuję trochę za dużo, bo ja chciałem wydać około 20 000 zł za wszystko, czyli za obiektyw również. Ale aparat mi się podoba dlatego mam nadzieję że zakupując wszystko w jednym sklepie dostanę jakąś zniżkę. Najwyżej dopłacę jeszcze trochę. Proszę abyście doradzili mi jaki obiektyw byłby najlepszy do tego aparatu? Pomimo że napotykam się na informacje że obiektywów powinienem mieć więcej, mam pytanie czy nie można by było zakupić jakiś jeden obiektyw który byłby takim uniwersalnym do nakręcenia wszystkich ujęć na teledyskach? Proszę doradźcie mi jaki obiektyw zakupić? Najlepiej aby dostał link do sklepu.
A może uważacie że powinienem zrezygnować z tego aparatu i kupić inny? A może powinienem kupić więcej obiektywów i tańszy aparat? Ja najbardziej wolałbym kupić kamerę SONY FX3 i do niej dokupić jakiś jeden, dobry obiektyw. Nie chcę zbyt drogiego obiektywu, ale nie chcę też aby okazało się że obiektywem zbyt bardzo zepsułem możliwości SONY FX3. Dziękuję za wszystkie informacje.