Jak codziennie tachasz takie konary to siłownie masz z głowy, tylko nie wkurz leśniczego.
Zdjęcie i moment urokliwe. Brawo.
Jak codziennie tachasz takie konary to siłownie masz z głowy, tylko nie wkurz leśniczego.
Zdjęcie i moment urokliwe. Brawo.
XZ-1, OM-1, 12-40, 100-400
Żeby nie zanudzać cały czas tymi samymi ptakami i patykami, wrzucam dwa z szuflady, robione M2P.
Na zdjęciach widać miejsce na kompletnym odludziu gdzie w zeszłym roku w jednym z tych domków nad rzeką spędziłem większość lata z powodu COVID'u. Totalne zad...pie, co widać na zdjęciu 33, autostrada międzystanowa, las, rzeka, i co kilkadziesiąt kilometrów stacja benzynowa i jakieś miasteczko.
32.
33.
34. Ptaszor z dzisiaj (ale tego pieńka na 100% jeszcze nie było).
![]()
Ostatnio edytowane przez m_a_g ; 12.06.21 o 03:15
Wybacz @m_a_g ale nie widziałeś kompletnego zadupiaJa tu widzę drogi, mosty, domy, kościół...
W Beskidzie Niskim są miejsca, gdzie do dziś na wiosnę zobaczysz kwitnące drzewa owocowe i zero człowieka. Po budowlach zostały fundamenty, przez rzeczki i strumienie przechodzisz z buta lub autem przez brody.
Radocyna, Czertyżne, Czarne - to miejsca doskonale nadające się do astrofotografii, ponieważ w promieniu 20 - 30 km nie ma źródeł światła.
Tak, wiem - biorę poprawkę na perspektywę - u mnie 20 - 30 km, u Ciebie 200 - 300 mil
Co do zdjęć - 32 wymiata
Cieszę się że jesteś na forum![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Niech będzie, że zadupie, ale ładne![]()
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
33 - magiczne (!) światło
Na wstępie dzięki za obszerny komentarz.
Co do zadupia - to trochę nie tak. Jasne, pokazałem drogę, kilka budynków, i tak dalej, i napisałem że to zadupie. No bo jak inaczej pokazać zadupie? Moim zdaniem na zasadzie kontrastu tylko, czyli coś w środku niczego. Jeżeli stanę na leśnej polanie gdzie nie ma, to takie zdjęcie nie odda klimatu, przynajmniej moim zdaniem. A piszę zadupie bo te kilka budynków i droga to jedyny ślad po człowieku w promieniu... nie wiem ilu kilometrów. Zwróć uwagę na tą drogę główną - 4 pasy i zero samochodów aż po horyzont. A jak mi się wódka skończyła to najbliższego sklepu gdzie sprzedają alkohol miałem jedyne 50 kilometrów![]()
Ostatnio edytowane przez m_a_g ; 12.06.21 o 19:51
W nazwach 32 i 33 dodany jest przyrostek HDR. Są piękne!
Czy to HDR z puszki?,
Czy "Auto Exposure Bracketing (AEB): 3/5 klatek ze zmianą ekspozycji o 0,7 EV" z RAW'ów?.
Nie, nie z puszki, po prostu to Photoshop tak nazywa plik wyjściowy po złożeniu i tak zostało.
Zdjęcia robione w RAW, AEB 5 klatek co 0.7EV, następnie HDR składany w ACR, plus dużo obróbki w PS.
Niestety zdjęcia z latającego aparatu - pomimo tego że Hasselblad - wymagają dużo pracy w post procesie bo matryca tyko 1 cal.
Za to obiektyw całkiem dobry a 20 megapikseli to wystarczająco dużo aby uzyskać ciekawe efekty.
Ostatnio edytowane przez m_a_g ; 12.06.21 o 19:36