Strona 19 z 73 PierwszyPierwszy ... 917181920212969 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 723

Wątek: Zdjęcia m_a_g_iczne ;-)

| OlyJedi Awatar piasbog
    Mieszka w
    Łomża
    Siła reputacji
    190
    Moja galeria
    Jak codziennie tachasz takie konary to siłownie masz z głowy, tylko nie wkurz leśniczego.
    Zdjęcie i moment urokliwe. Brawo.
    XZ-1, OM-1, 12-40, 100-400

Awatar m_a_g
    Mieszka w
    To tu to tam :)
    Siła reputacji
    90
    Moja galeria
    Żeby nie zanudzać cały czas tymi samymi ptakami i patykami, wrzucam dwa z szuflady, robione M2P.
    Na zdjęciach widać miejsce na kompletnym odludziu gdzie w zeszłym roku w jednym z tych domków nad rzeką spędziłem większość lata z powodu COVID'u. Totalne zad...pie, co widać na zdjęciu 33, autostrada międzystanowa, las, rzeka, i co kilkadziesiąt kilometrów stacja benzynowa i jakieś miasteczko.

32.

33.

34. Ptaszor z dzisiaj (ale tego pieńka na 100% jeszcze nie było).
    Ostatnio edytowane przez m_a_g ; 12.06.21 o 03:15

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Wybacz @m_a_g ale nie widziałeś kompletnego zadupia Ja tu widzę drogi, mosty, domy, kościół...
    W Beskidzie Niskim są miejsca, gdzie do dziś na wiosnę zobaczysz kwitnące drzewa owocowe i zero człowieka. Po budowlach zostały fundamenty, przez rzeczki i strumienie przechodzisz z buta lub autem przez brody.
    Radocyna, Czertyżne, Czarne - to miejsca doskonale nadające się do astrofotografii, ponieważ w promieniu 20 - 30 km nie ma źródeł światła.
    Tak, wiem - biorę poprawkę na perspektywę - u mnie 20 - 30 km, u Ciebie 200 - 300 mil
    Co do zdjęć - 32 wymiata
    Cieszę się że jesteś na forum
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Niech będzie, że zadupie, ale ładne
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

Zwycięzca popRAWki Awatar paparapa
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez m_a_g Zobacz posta
    Żeby nie zanudzać cały czas tymi samymi ptakami i patykami, wrzucam dwa z szuflady, robione M2P.
    Na zdjęciach widać miejsce na kompletnym odludziu gdzie w zeszłym roku w jednym z tych domków nad rzeką spędziłem większość lata z powodu COVID'u. Totalne zad...pie, co widać na zdjęciu 33, autostrada międzystanowa, las, rzeka, i co kilkadziesiąt kilometrów stacja benzynowa i jakieś miasteczko.
    Może nie jest to całkowite zadupie, a raczej cywilizowane zadupie. Ale miłe dla oka

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    74
    Moja galeria
    33 - magiczne (!) światło

Awatar m_a_g
    Mieszka w
    Siła reputacji
    90
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Wybacz @m_a_g ale nie widziałeś kompletnego zadupia Ja tu widzę drogi, mosty, domy, kościół...
    W Beskidzie Niskim są miejsca, gdzie do dziś na wiosnę zobaczysz kwitnące drzewa owocowe i zero człowieka. Po budowlach zostały fundamenty, przez rzeczki i strumienie przechodzisz z buta lub autem przez brody.
    Radocyna, Czertyżne, Czarne - to miejsca doskonale nadające się do astrofotografii, ponieważ w promieniu 20 - 30 km nie ma źródeł światła.
    Tak, wiem - biorę poprawkę na perspektywę - u mnie 20 - 30 km, u Ciebie 200 - 300 mil
    Co do zdjęć - 32 wymiata
    Cieszę się że jesteś na forum
    Na wstępie dzięki za obszerny komentarz.
    Co do zadupia - to trochę nie tak. Jasne, pokazałem drogę, kilka budynków, i tak dalej, i napisałem że to zadupie. No bo jak inaczej pokazać zadupie? Moim zdaniem na zasadzie kontrastu tylko, czyli coś w środku niczego. Jeżeli stanę na leśnej polanie gdzie nie ma, to takie zdjęcie nie odda klimatu, przynajmniej moim zdaniem. A piszę zadupie bo te kilka budynków i droga to jedyny ślad po człowieku w promieniu... nie wiem ilu kilometrów. Zwróć uwagę na tą drogę główną - 4 pasy i zero samochodów aż po horyzont. A jak mi się wódka skończyła to najbliższego sklepu gdzie sprzedają alkohol miałem jedyne 50 kilometrów
    Ostatnio edytowane przez m_a_g ; 12.06.21 o 19:51

| OlyJedi Awatar jck
    Mieszka w
    u stóp Beskidu Małego
    Siła reputacji
    101
    Moja galeria
    W nazwach 32 i 33 dodany jest przyrostek HDR. Są piękne!

Czy to HDR z puszki?,
    Czy "Auto Exposure Bracketing (AEB): 3/5 klatek ze zmianą ekspozycji o 0,7 EV" z RAW'ów?.

Awatar m_a_g
    Mieszka w
    Siła reputacji
    90
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez jck Zobacz posta
    W nazwach 32 i 33 dodany jest przyrostek HDR. Są piękne!

Czy to HDR z puszki?,
    Czy "Auto Exposure Bracketing (AEB): 3/5 klatek ze zmianą ekspozycji o 0,7 EV" z RAW'ów?.
    Nie, nie z puszki, po prostu to Photoshop tak nazywa plik wyjściowy po złożeniu i tak zostało.
    Zdjęcia robione w RAW, AEB 5 klatek co 0.7EV, następnie HDR składany w ACR, plus dużo obróbki w PS.
    Niestety zdjęcia z latającego aparatu - pomimo tego że Hasselblad - wymagają dużo pracy w post procesie bo matryca tyko 1 cal.
    Za to obiektyw całkiem dobry a 20 megapikseli to wystarczająco dużo aby uzyskać ciekawe efekty.
    Ostatnio edytowane przez m_a_g ; 12.06.21 o 19:36

| OlyJedi Awatar jck
    Mieszka w
    u stóp Beskidu Małego
    Siła reputacji
    101
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez m_a_g Zobacz posta
    Nie, nie z puszki, po prostu to Photoshop tak nazywa plik wyjściowy po złożeniu i tak zostało.
    Zdjęcia robione w RAW, AEB 5 klatek co 0.7EV, następnie HDR składany w ACR, plus dużo obróbki w PS.
    Niestety zdjęcia z latającego aparatu - pomimo tego że Hasselblad - wymagają dużo pracy w post procesie bo matryca tyko 1 cal.
    Za to obiektyw całkiem dobry a 20 megapikseli to wystarczająco dużo aby uzyskać ciekawe efekty.
    I trochę słaby BRT. To tylko 2.8EV rozpiętości. Szkoda, że Hasselblad nie implementował więcej. Byłoby mniej pracy i lepszy efekt.

No, ale foty i tak super.