Strona 26 z 73 PierwszyPierwszy ... 16242526272836 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 723

Wątek: Zdjęcia m_a_g_iczne ;-)

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    Wiewiórka i dzięciołek jak zawsze u Ciebie świetne zdjęcia. Ze zdziwieniem przeczytałem, że ktoś nie słyszał o amerykańskim planie wszystko jedno czy zdjęciowym czy filmowym. To pojęcie jest mi znane od ponad 40 lat i dotyczy ujęcia osób w kadrze. To tak ogólnie. Wracając do zdjęć a szczególnie do fotografii nr 37 widać, że perfekcyjnie ułożyłeś wszystko w kadrze i to prowadzi wzrok bezpośrednio na dzieci które rewelacyjnie i bez skrępowania pozują wpasowując się w otoczenie. Nie można nic zarzucić ale patrząc na tę fotografię widzę ją w kwadratowym formacie odrzucając ukośnie biegnące linie ławek po prawej i lewej stronie. Fotografia 39 emanuje łagodnością i pełnią harmonii z tłem której nawet mak nie zakłóci. Rodzinny portrecik na zdjęciu 40 tak pełen autentyzmu chłopach gra pierwsze skrzypce z kolei dziewczynka jakby trochę spięta rolą jaką jej przydzielono.
    pozdrawiam Wiejo

Awatar m_a_g
    Mieszka w
    To tu to tam :)
    Siła reputacji
    90
    Moja galeria
    41. Wreszcie po dwóch latach nieobecności, pierwsze zdjęcie ze starego kontynentu Kowalik zwyczajny.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Rabbit
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    226
    Moja galeria
    Kowalik pierwsza klasa Tło ładnie rozmyte.
    Dzięcioł bardzo cieszy oko.
    Karol + Olek + kilka szkiełek

Awatar m_a_g
    Mieszka w
    Siła reputacji
    90
    Moja galeria
    Dzięki @Rabbit
    Od dwóch tygodni siedzę w Polsce i już widzę że moje metody które wypracowałem sobie w Stanach tu nie gwarantują powodzenia.
    Kilka dni czaiłem się na dzięcioły w lesie, widziałem je wielokrotnie, natomiast kompletnie ignorowały stanowisko fotograficzne i jedzenie które im wykładałem na zachętę.
    Wczoraj przeniosłem się w inne miejsce i jak narazie mam wróble i kowaliki, więc fotografuję co jest

42. (M1X + 300 F4 PRO)

| OlyJedi
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria
    Witam. Kiedyś zadałeś takie pytanie:
    "A co do maskowania - kurde nie wiem czy w Polsce ptaki bardziej płochliwe - ja tam się po prostu ubieram w spodnie moro, koszula flanelowa w zieloną kratę + zielona czapka z daszkiem, i to wystarcza. A ubieram się tak nie w celu maskowania, tylko normalnie, do chodzenia po lesie bardziej i ochrony przed kleszczami i takimi tam."
    Chyba poznałeś już odpowiedź. Świetne kowaliki. Ja sobie swoje ostatnie spaprałem obróbką.

Awatar m_a_g
    Mieszka w
    Siła reputacji
    90
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez tyrkand Zobacz posta
    Witam. Kiedyś zadałeś takie pytanie:
    "A co do maskowania - kurde nie wiem czy w Polsce ptaki bardziej płochliwe - ja tam się po prostu ubieram w spodnie moro, koszula flanelowa w zieloną kratę + zielona czapka z daszkiem, i to wystarcza. A ubieram się tak nie w celu maskowania, tylko normalnie, do chodzenia po lesie bardziej i ochrony przed kleszczami i takimi tam."
    Chyba poznałeś już odpowiedź. Świetne kowaliki. Ja sobie swoje ostatnie spaprałem obróbką.
    Nie wiem czy to tak jest jak piszesz - bo tu na miejscu w kraju maskowałem się jak najbardziej, kupiłem strój snajperski w sklepie wojskowym z siatką masującą na głowę i tak dalej
    Taka ciekawostka - pomijając strój i moje kiepską znajomość lokalnego terenu, to dziwnym wydaje mi się że po tygodniu karmienia i dosypywania ziaren oraz tłuszczu, nic, ale to nic, nie było nawet ruszone.
    Ja rozumiem że ptaki nie podlatywały podczas mojej obecnościi bo to świadczy tylko o moich kiepskich zdolnościach w ukryciu się, natomiast nie rozumiem tego że przez 7 dni razy 20 godzin kiedy mnie tam mnie tam nie było, nic nie ruszyło karmy - nawet ziarenko nie było skubnięte. Albo zła karma, albo zła miejscówka, albo jedno i drugie...
    Ostatnio edytowane przez m_a_g ; 10.07.21 o 19:06

Zwycięzca popRAWki Awatar paparapa
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez m_a_g Zobacz posta
    Nie wiem czy to tak jest jak piszesz - bo tu na miejscu w kraju maskowałem się jak najbardziej, kupiłem strój snajperski w sklepie wojskowym z siatką masującą na głowę i tak dalej
    Taka ciekawostka - pomijając strój i moje kiepską znajomość lokalnego terenu, to dziwnym wydaje mi się że po tygodniu karmienia i dosypywania ziaren oraz tłuszczu, nic, ale to nic, nie było nawet ruszone.
    Ja rozumiem że ptaki nie podlatywały podczas mojej obecności i bo to świadczy tylko o moich kiepskich zdolnościach w ukryciu się, natomiast nie rozumiem tego że przez 7 dni razy 20 godzin kiedy mnie tam mnie tam nie było, nic nie ruszyło karmy - nawet ziarenko nie było skubnięte. Albo zła karma, albo zła miejscówka, albo jedno i drugie...
    A zastanawiałeś się dlaczego dzikie zwierzęta często nie chcą jeść mięsa albo wędlin ze sklepu. Dotyczy to również psów. Ptaki nie chcą jeść żadnych ziaren z upraw "masowych".
    Wiesz czemu tak jest?

Awatar m_a_g
    Mieszka w
    Siła reputacji
    90
    Moja galeria
    Nie mam pojęcia, szczerze mówiąc jestem laikiem w tego typu kwestiach.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria
    Ja rozumiem że ptaki nie podlatywały podczas mojej obecnościi bo to świadczy tylko o moich kiepskich zdolnościach w ukryciu się, natomiast nie rozumiem tego że przez 7 dni razy 20 godzin kiedy mnie tam mnie tam nie było, nic nie ruszyło karmy - nawet ziarenko nie było skubnięte. Albo zła karma, albo zła miejscówka, albo jedno i drugie...
    Zimą niema takiego problemu, natomiast w okresie kiedy mają dość swojego naturalnego pożywienia to to co my im dajemy mają w głębokim poważaniu.

Zwycięzca popRAWki Awatar paparapa
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Nie mam pojęcia, szczerze mówiąc jestem laikiem w tego typu kwestiach.
    Zwierzęta mają instynkt jeśli chodzi o odżywianie się i nie chcą jeść "pustego"zatrutego pożywienie, jeśli jest dostępne to pełnowartościowe.