Witam serdecznie, jestem nowy na forum, a jeżeli chodzi o MFT to jest to mój drugi albo nawet trzeci system używany równolegle z "cięższym" sprzętem Ostatnie kilka tygodniu używam MFT zdecydowanie więcej ze względu na stosunkowo mały rozmiar, bo kontuzja barku spowodowała że dużo lepiej chodzi mi się po lesie lżejszym aparatem, i nawet zaczyna mi się podobać. Mam nadzieję zagościć na tym forum na dłużej. 1. Bluebird
Witamy.
Najważniejsza jest historia. "Narody tracąc pamięć tracą życie" C. K. Norwid
Witaj. Piękne wejście.
Zamieszczone przez DzejPi Witaj. Piękne wejście. Konkurencja w fotografii ptaków powiększa się.
Zamieszczone przez jkr Konkurencja w fotografii ptaków powiększa się. To mnie nie martwi ale mobilizuje.Co prawda długo się mobilizuję ale jakość zdjęć zamieszczanych przez koleżeństwo podwyższa poprzeczkę i "żartów" nie ma . Od dłuższego czasu u Ciebie obserwuję też pełną "mobilizajcę". Widać to po Twoich zdjęciach. Tak trzymać!
Dziękuję bardzo Jaka tam ze mnie konkurencja, to hobby ma być. Wrzucam jeszcze dwa z zeszłego tygodnia. Przy okazji - przy wstawianiu przez własny hosting, w jakiej rozdzielczości wrzucacie zdjęcia? Jest jakiś limit czy im więcej tym lepiej? 2. Dzięciur czerwonobrzuchy 3.Nadobniczka drzewna (tree swallow).
Witaj. Na 2. trochę mi przeszkadza selektywne odszumianie, a raczej to, że za bardzo rzuca się w oczy. Chyba wolałbym zostawić trochę szumu w tle. Ewentualnie delikatniej bym ostrzył ptaka, bo to w sumie na jedno wychodzi. Po prostu widać, że ptak i reszta, to dwie różne bajki. Na 3. coś dziwnego dzieje się z lewej strony narośli na gałęzi. Tak z grubsza, to wygląda na wycinanie i pozostawienie ostrej krawędzi cięcia. Jak ja lubię marudzić
Ostatnio edytowane przez fret ; 10.05.21 o 14:58
Zamieszczone przez fret Witaj. Na 2. trochę mi przeszkadza selektywne odszumianie, a raczej to, że za bardzo rzuca się w oczy. Chyba wolałbym zostawić trochę szumu w tle. Ewentualnie delikatniej bym ostrzył ptaka, bo to w sumie na jedno wychodzi. Po prostu widać, że ptak i reszta, to dwie różne bajki. Faktycznie, ciężka obróbka była na tym zdjęciu, jak to mówią z g...a bata nie ukręcisz - wysokie ISO, duży crop... dzięki za opinię, trudno się nie zgodzić. Zamieszczone przez fret Na 3. coś dziwnego dzieje się z lewej strony narośli na gałęzi. Tak z grubsza, to wygląda na wycinanie i pozostawienie ostrej krawędzi cięcia. Jak ja lubię marudzić A tu faktycznie marudzisz, albo ja nie wiem o co Ci chodzi - nic nie było wycinane w tym zdjęciu, w zasadzie bez obróbki Pozdrawiam serdecznie.
szkoda,że exif'y są wycięte to są ptaki z Ameryki Północnej, Kanada ?
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły
Zamieszczone przez viruuss szkoda,że exif'y są wycięte to są ptaki z Ameryki Północnej, Kanada ? Z założenia wycinam EXIF z wszelkich zdjęć które prezentuję, w końcu do oceny jest zdjęcie a nie sprzęt Zdjęcia zrobiłem na wschodnim wybrzeżu USA.
Zasady na forum