Zdjęcia ptaszków fajne ale fota z latarenką bardzo przyjemna.
pozdrawiam.
Zdjęcia ptaszków fajne ale fota z latarenką bardzo przyjemna.
pozdrawiam.
"Jeżeli nie jesteś zdolny widzieć więcej ponadto co widzialne, nie możesz zobaczyć niczego" - Ruth Bernhard
Bluebird - fajna foteczka. Trochę psuje zdjęcie ciemniejsze tło po prawej. Dzieli kompozycję, lekko przeszkadza.
TJ
Dziękuję bardzo za Wasze opinie i za zaglądnięcie do mojego wątku.
8. Specjalnie dla punktów na dzielnicy od pewnego kolegi z forum - portret kota aparatem FF, Sony A7RIII + Sigma 35mm f1.2
![]()
Portret kota podoba się umiarkowanie. Moim zdaniem mógł być cały ostry. I w dodatku na jego grzbiecie podwójna bokehowa linia.
TJ
No cóż, dzięki za opinię. Gdybym chciał mieć całego kota ostrego, to bym pewnie zrobił to zdjęcie telefonem, z tym że wtedy zamiast kota na tym zdjęciu oglądałbyś mój salon, okno z firanką, i telewizor gdzieś z tyłu.
A tu chodziło mi o to aby ostre były tylko oczy i trochę mordka, i nic więcej. W sensie, przekazać wrażenie z oglądania kota, a nie konieczne pokazywać całego w detalu.
No ale jak widać taka koncepcja nie każdemu musi się podobać.
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
9. W deszczowy pochmurny dzień.. G9 + PL200f2.8 + TC20
![]()
Ostatnio edytowane przez m_a_g ; 12.05.21 o 20:38
Te kółeczka z tego obiektywu są zarąbiste. Coś podobnego miałem z Jupitera 9
To tak a'propos kota - pozwolę sobie mojego suka
M10 v.2 + Samyang 85/T1,5
https://forum.olympusclub.pl/threads...=1#post1403552
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Ładne zdjęcie i ładny ptak![]()
"No cóż, dzięki za opinię. Gdybym chciał mieć całego kota ostrego, to bym pewnie zrobił to zdjęcie telefonem, z tym że wtedy zamiast kota na tym zdjęciu oglądałbyś mój salon, okno z firanką, i telewizor gdzieś z tyłu.
A tu chodziło mi o to aby ostre były tylko oczy i trochę mordka, i nic więcej. W sensie, przekazać wrażenie z oglądania kota, a nie konieczne pokazywać całego w detalu.
No ale jak widać taka koncepcja nie każdemu musi się podobać."
Sądzę, że jest to przesadne przypuszczenie, przeciwstawienie. Moim zdaniem dałoby się kota sfocić tak by nie był w większości ubrany w bokeh.
TJ